PRIZNAJE_KRUSEVCU__ZA_KROS_RTS

Kruševac najbolji grad na Krosu RTS
 
Kruševac je proglašen za najboljeg učesnika na ovogodišnjem Krosu RTS održanom 18. maja. Milanu Đokiću  načelniku škoske uprave za Rasinski okrug i Kruševac, priznanje su na prigodnoj svečanost u hotelu Mažestik u Beogradu pred velikim brojem uglednih zvanica iz Minstarstva prosvete i nauke, pedagoga fizičkog vaspitanja u organizatora, uručili Zoran Kostić pomoćnik minstara za prosvetu i nauku, kao i proslavljeni atletičari Snežana Pajkić i Slobodan Brankovi i generalni sekretar sportskog saveza Srbije i nekadašnji atletski as dr Dane Korica.
Uručene su i zahvalnice predstavnicima Minastarstva prosvete i nauke, profesorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja, direktorima škola i najboljim volonterima. Kros RTS okupio je u  srpskim gradovima 471.221 đaka trkača, a kako je istakao rukovocilac Krosa RTS Stevan Kovačević, ugledni novinar Radio Beograda, to je 54 procenta školske populacije u Srbiji.
– Nema loših, svi su bili sjajni na ovom krosu – rekao je Kovačević.- Ipak i među dobrima ima i najboljeg, to je Kruševac a posebno se istakao Rasinski okrug  gde je izlaznost đaka bila oko 80 procenata.
Volnoter godine je Borka Popović direktor OŠ “Jovan Popović” iz Inđije, a za ovo laskavo priznanje bili su nominovani i  Jovan Vukičević (Novi Sad), Boško Vraneš (Kruševac), Radiša Filipović (Nova Varoš), Enver Gusinac (Novi Pazar) i Goran Seger (Požarevac).
Pomoćnik ministara prosvete i nauke Zoran Kostić je i ove godine rukovodio takmičenjem:
– Organizovali smo ga bez dinara. Rekao sam svima koji vole atletiku i trčanje: dok je bilo para nagrađivali smo, sada kada ih nema dokažimo svi zajedno svoju privrženost trčanju i deci i to kada je najteže. Kolege su  se pokazale delom, svaka im čast i kros je bio među najuspešnijima iako nam kišovito vreme nije išlo na ruku.
Promoter Krosa RTS za “Gran pri Radio Beograda” bila je Matematička gimnazija, čiji đaci na takmičenjima, poput srpskih sportista, žanju medalje.  Prisustvovao je direktor Srđan Ognjanović, kao i direktori Prve i Treće beogradske gimnazije Aleksandar Andrijević i Dragana Vasić. Iz ove tri škole formiraće se šestočlani tim učenika za Kamp RTS namenjen deci iz dijaspore od 23. juna do 1. jula u Somboru. Učestvovaće desetak ekipa iz evropskih zemalja a iz Srbije uz tim iz Beograda i jedna ekipa sa Kosova.

 

Povezana vest:  Beogradski maraton održaće se u nedelju 17. aprila