slobodan_brankovic_gensek_atletika

Branković: Atletika naš najbrojniji sport na OI

 

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izjavio je danas da će 13 atletičara biti najbrojnija grupa takmičara Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu.

-Trenutno imamo 13 olimpijaca, a još troje atletičara ima mogućnost da već na ovom takmičenju ispuni olimpijsku normu – rekao je Branković na konferenciji za novinare u Novom Sadu, gde se danas I sutra održava Pojedinačno prvenstvo Srbije u atletici za seniore.

Povezana vest:  Kolašinac u finalu hicem od 20,31 metara

Na prvenstvu nastupa oko 400 predstavnika iz skoro svih domaćih klubova, među kojima i olimpijci Mihail Dudaš, Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Ana Subotić.

-Novi Sad ima najbolje uslove za razvoj atletike što pokazuju rezultati sportista Atletskog kluba Vojvodina, i ja se nadam i verujem da će prva olimpijska atletska medalja biti upravo iz Novog Sada – kazao je Branković.

Povezana vest:  Amela Terzić treća na EP u krosu

Na Pojedinačnom prvenstvu Srbije za seniore takmičiće se u 42 discipline, a to je poslednja šansa domaćih atletičara da ispune norme za Evropsko prvenstvo u Helsinkiju, kao i za Olimpijske igre. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je Novi Sad grad atletike, mesto gde se ovaj sport trenira i voli, i grad u kojem je izgrađena prva atletska dvorana u Srbiji.

Povezana vest:  Ivana Španović izazvala Emira Bekrića