mihail_dudas_atletika

Dudaš: Jedva čekam početak Igara u Londonu

 

Srpski olimpijac Mihail Dudaš kazao je danas da jedva čeka početak Igara u Londonu i da očekuje da tamo napravi dobar rezultat.

-Ovo su moje prve Olimpijske igre. To je jedno prelepo iskustvo. Doduše, do sada sam jedino čuo od drugih kako je tamo. Jedva čekam da Igre počnu – kazao je Dudaš.

Povezana vest:  Laureati Bolt i Vilijams, Đoković treći

Pre Londona, srpskog desetobojca očekuje i Evropsko prvenstvo u Helsinkiju od 27. juna do 2. jula.

-Helsinki i London su dva “pika“ ove godine. Planirao sam da za ta takmičenja tempiram formu. Krajem maja trebalo je da idem na miting u Gociz, ali sam na kraju zbog povrede propustio to takmičenje. Mislim da će u Londonu biti jako dobro, ne bih još da prognoziram, ali verujem da će se to jako lepo završiti – istakao je član atletskog kluba Vojvodina iz Novog Sada.

Povezana vest:  Emir Bekrić na završnim pripremama u Italiji

Dudaš je naveo i da veruje u dobar rezultat na kontinentalnom šampionatu.

-Biću zadovoljan rezultatima koji su iznad ličnog rekorda. Ne opterećujem se plasmanom. Ovo mi je drugo Evropsko prvenstvo, a na prvom nisam imao sreće pa sam se povredio. Trenirao sam veoma dobro proteklih osam meseci, od čega sam pet meseci bio na pripremama. Verujem da će dobro rezultirati, videćemo šta će biti posle takmičenja – zaključio je Dudaš.

Povezana vest:  SP DAEGU 2011, Fantastični Bolt s 19,40 bez konkurencije