emir_bekric

Jevrosimović: Medalje su uspeh, s obzirom na sve okolnosti

 

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović rekao je danas da su medalje Emira Bekrića i Asmira Kolašinca na prvenstvu Evrope u Helsinkiju još značajnije ako se zna da su trenirali u lošim uslovima.

-Srpska reprezentacija imala je sedam finala, od čega su Bekrić i Kolašinac osvojili medalje. To je dokaz da je atletika krenula pravim putem i ovo je podstrek, ne samo za srpsku atletiku, već za celokupan sport. Uspeh je još veći ako se zna da je Bekrić trenirao u praznom bazenu, a Kolašinac u konjskoj štali u Jakovu – rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Osvajač srebrne medalje u trci na 400 metara sa preponama Emir Bekrić rekao je da je ovo istorijski uspeh za domaću atletiku i da mu je čast što je deo toga.

Povezana vest:  Počinje sa radom Trkačko-rekreativni klub "Beogradski maraton"

-Ove medalje su podstrek za mlađe atletičare, da na velikim takmičenjima mogu da se suprotstave svetskim silama u ovom sportu. Žao mi je što sa nama nisu i ostali, jer smo tamo u Helsinkiju bodrili jedni druge i pravili sjajnu atmosferu – naveo je Bekrić.

Osvajač bronzane medalje u bacanju kugle Emir Kolašinac rekao je da još ne može da veruje u uspeh koji je napravio.

-Koliko sam bio u nekom zanosu, treći hitac kojim sa osvojio medalju, žurio sam, zaboravio da skinem majicu nisam ni bacao u dresu. Dudaš je takođe bio blizu osvjanja medalje, nadam se da će uspeti na narednim takmičenjima – naveo je on.

Povezana vest:  Pistorijus nepoželjan na mitinzima Dijamantske lige

Bekrićev trener, Mirjana Stojanović rekla je da je atletika u Srbiji na marginama, a da u svetu nije tako jer tamo zaista ima tretman kao „kraljica“ sportova. Nikola Tomasović, trener Kolašinca, kazao je da je ovo vrhunac trenerske karijere i zahvalio se svima koji su pomogli, a najviše Kolašincu koji je pokazao da se trud isplati.  Selektor Dragiša Kuzmanović kazao da, otkad je došao na funkciju 2009. godine, ekipa stalno na velikim takmičenjima nosi srpsku zastavu u nadi da će sa njom trčati počasni krug.

Povezana vest:  MARATON 2011, Uprava AIMS u Beogradu

Sada su nosili samo jednu i to je bilo malo, jer je Kolašinac odmah posle Bekrića osvojio medalju i nije stigao da je uzme, objasnio je on.

-Atletika više ne zavisi od pojedinca kao što su ranije bili Dragutin Topić ili Olivera Jevtić. Sada ima mnogo mladih atletičara koji mogu da nas učine ponosnim – kazao je Kuzmanović.

Generalni sekretar ASS Slobodan Branković rekao je da Srbija do sada nije imala ovakav kvalitet u atletici.

-Ovi rezultati predstavljaju početak osvajanja medalja i zašto da ne, možda nam to pođe za rukom i na OI. Ovo je uspeh celokupne organizacije – rekao je Branković.