Predsednik atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović ponovo je danas izabran na tu funkciju.

Jevrosimović je ranije ovog meseca podneo ostavku, godinu dana pre isteka mandata, ali se i odmah kandidovao za isto mesto za period od 2016. do 2020. godine.

Na današnjoj vandrednoj Skupštini saveza, koja je održana u novoj Atletskoj dvorana u Beogradu, Jevrosimović je bio jedini kandidat i dobio je jednoglasnu podršku prisutnih delegata. ;Za izbor Jevrosimovića glasalo je 59 prisutnih delegata, od 93 koliko broji skupština Saveza.

Jevrosimović je danas pojasnio zašto se odlučio na taj korak, odnosno zašto je zakazana vanredna Skupština.

-Ja sam predsednik koji sebi postavlja cilj, a ako ostvarim taj cilj, odmah zadajem novi. Sve ono što smo obećali u prethodnom mandatu, ispunili smo. Za novi cilj trebam vašu saglasnost i iz tog razloga je sazvana ova Skupština – rekao je Jevrosimović

Povezana vest:  Kenijac Makau najbrži na maratonu u Berlinu

-Pored toga, želim da redovnu Skupštinu vežemo za olimpijski ciklus, da uvedemo malo reda, da se zna kada je skupština. I to je jedan od razloga – dodao je Jevrosimović.

Kao glavni cilj Saveza u sledećem periodu Jevrosimović je naveo poboljšanje finansijske situacije u klubovima.

-Naš cilj u narednom mandatu su, pre svega, klubovi i poboljšanje finansijske situacije u klubovima i poboljšanje finansijske situacije atletskih radnika, odnosno trenera. Za nas kao Atletski savez Srbije glavne zvezde su treneri, jer, ako nemate dobre trenere, nećete imati ni dobre atletičare. Tako da je naš cilj da u naredne četiri godine idemo od opštine do opštine i da pregovarima sa čelnicima tih opština za što bolje uslove kako za naše klubove, tako i za trenere – rekao je Jevrosimović.

Povezana vest:  Semenovoj slomljen nos tokom zagrevanja u bacanju diska

On je podsetio da je dosta razmišljao da li želi da se kandiduje 2009. godine, jer nije želeo da bude „predsednik na papiru“, već je želeo da aktivno učestvuje u radu Saveza.

-Pre šest godina zatekao sam kraljicu sportova na kolenima, zatekao sam Savez koji je bio podeljen u klanove. Na prvoj skupštini, kada ste me izabrali, iza mojih leđa nije bio nijedan sponzor, sada ih ima dosta, i to je jedan od rezultata rada u ovih šest godina. Ponosan sam što smo za vreme mog mandata ovojili 383 medalje na evropskim i svetskim takmičenjima. Verujte mi, 2009. godine to nisam mogao da pretpostavim ni u najluđem snu – rekao je Jevrosimović.

Povezana vest:  Problemi u aviosaobraćaju skupo koštali organizatore

Jevrosimović je naveo da je u prethodnom periodu atletika vraćena „javnosti i medijima“ i istakao da je Atletski savez Srbije s pravom najbolji sportski savez u zemlji.

On je rekao da je u prethodnom periodu izgrađeno sedam atletskih stadiona, kao i dvorana na Banjici.

-Imamo zavidnu infrastruktiru u odnosu na 2009, ne mogu da kažem da nisam zadovoljan. Jedna trka je završena, ovo ostaje našim generacijama, a novu trku krećemo od nule. Štoperica se uključije i merimo novo vreme. Ima još dosta toga da se radi, imamo veliki izazov do 2020. i ja se nadam da ću i tada stajati pred vama i da ćemo gledati film o tome šta smo sve uradili za četiri godine – naveo je Jevrosimović.