Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Srbije u ragbiju 13, a ponovo će u centru pažnje biti novi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizanu. Nakon prošlonedeljnog polufinala Kupa Srbije, večiti rivali će u 7. kolu u nedelju 29. maja na Adi Ciganliji (17.00)  odigrati čak četvrti ovosezonski duel.

U sva tri prethodna meča ove godine Crvena zvezda je slavila – u polufinalu Superkupa Srbije (44:20), 2. kolu prvenstva (30:22), te ubedljivo prošle nedelje na putu do finala Kupa, 40:8. Neočekivano su crveno-beli bili tako superiorni, pa je na Partizanu da se iskupi i pokuša da prekine trenutnu dominaciju večitog rivala.

Povezana vest:  RAGBI 13, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKI KUP, Baćuške jače od Orlova

Zahvaljujući toj pobedi, Zvezda sada u 13 večitih derbija odigranih kroz ovo kratkotrajno ragbi rivalstvo ima osam pobeda, naspram pet crno-belih.

Zbog prijateljske utakmice mlade reprezentacije Srbije u Češkoj pre dve nedelje, utakmice 6. kola prvenstva odložene su, pa će se u nedelju odigrati i ostali mečevi 7. runde. Nakon večitog derbija na Adi Cignaliji će ljubitelji ragbija moći da uživaju u duplom programu, pošto se od 19.00 sastaju Tašmajdan Tigrovi i Radnički Nova Pazova. U prvo delu sezone u Novoj Pazovi meč je završen nerešenim rezultatom 32:32 i to su jedini poeni koje je Taš osvojio ove sezone.

Povezana vest:  PARAGLAJDING, Golija dominirala nad Alpima

Nedeljni program 7. kola Prve lige Srbije u Nišu otvoriće domaći Radnički i aktuelni prvak Srbije, Dorćol. Dorćolci su u 2. kolu demolirali Nišlije sa 86:4, ali je Radnički u ovoj sezoni sigurno prijatno iznenađenje svojim pojedinim dobrim partijama. Domaći šansu traže i što šampion dolazi oslabljen zbog nekolikog povređenih igrača, dok će kapiten Dalibor Vukanović propustiti meč zbog suspenzije jer je prošle nedelje u polufinalu Kupa zaradio isključenje.

Povezana vest:  BADMINTON, Uspešan debi Zrenjanina

Tabela Prve lige Srbije: Crvena zvezda 8, Partizan 8, Dorćol 6 (meč manje), Radnički Niš 4, Radnički Nova Pazova 1 (meč manje), Tašmajdan Tajgersi 1.