asmir

Kolašinac i Bekrić: Ovo je samo početak!

 

Srpski atletičari, osvajači medalja na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju Asmir Kolašinac i Emir Bekrić ocenili su danas da odličja predstavljaju samo početak serije uspeha u budućnosti.

-Ovo je sjajna generacija i možda već na Olimpijskim igrama u Londonu, a sigurno sledeće godine na Svetskom prvenstvu, bude još uspeha i medalja za našu reprezentaciju – rekao je Kolašinac koji je osvojio bronzu u bacanju kugle.

On je priznao da je obojici atletičara trebalo vremena da shvate koliki su uspeh naparvili, što je i opisao angedotom iz Helsinkija.

-Veče kada smo Emir i ja osvojili medalje otišli smo, nakon proslave u kafiću, u sobu da još jednom na lap topu vidimo šta smo uradili. Tad sam mu rekao da se nadam da ovo nije samo san i srećom tako je i ostalo. Emir je zaspao oko četiri ujutru, a ja zbog njegovog hrkanja nisam mogao do šest – našalio se Kolašinac.

Povezana vest:  Počeo jubilarni 25. Beogradski maraton, učestvuje i Tadić

Bekrić, osvajač srebra na 400 metara sa preponama, rekao je da je do medalje došao, jer je imao mnogo veću želju od favorizovanih rivala u finalu.

-Svi oni imaju sjajne uslove za rad, ali ne poseduju želju i žar što sam video i pred start finalne trke. Meni je sve to dalo dodatnu motivaciju i znao sam da imam šansu u poslednjih 100 metara trke. Konkurencija je bila veoma jaka, ali bio sam fokusiran i čast mi je što sam osvojio srebrnu medalju – rekao je Bekrić.

Povezana vest:  EP HELSINKI 2012, Jelača u finalu Evropskog prvenstva u Helsinkiju

Trener Kolašinca Nikola Tomasović rekao je da je „ovo velika stvar za srpsku atletiku“.

-Doneli smo medalje koje su dugo čekane, nadam se da će ih biti još i da ćemo za dve godine na sledećem EP popraviti bilans – rekao je Tomasović.

Bekrićev trener Mirjana Stojanović vrlo emotivno je prokomentarisala uspeh njenog učenika.

Povezana vest:  Predstavnici EAA posetili Beograd

-Ova medalja je ceo moj život i sve ono što sam htela da uradim uspela sam sa ovom medaljom – rekla je Stojanović.

Ona je dodala da je osvajanje medalje veliki uspeh, ali da je prioritet i dalje rezultat na Olimpijskim igrama, gde cilja da Emir trči ispod 49 sekundi.

-Nadam se da će se to realizovati, njemu tek predstoje veliki uspesi.

Konferenciji za medije na stadionu Partizan prisustvovali su predsednik atletskog kluba crno-belih Dragan Životić, predsednik Atletskog saveza Srbija Veselin Jevrosimović i legendarni olimpijac Franjo Mihalić.