amela_aerodrom_med

Amela Terzić i Marija Vučenović doputovale u Beograd

 

Osvajačice medalja na Svetskom atletskom prvenstvu za juniore u Barseloni, Amela Terzić i Marija Vučenović rekle su danas po dolasku u Beograd da su uzbuđene zbog uspeha na tom takmičenju. Amela Terzić je osvajanjem srebrne medalje u trci na 1.500 metara rezultatom četiri minuta, sedam sekundi i 58 stotinki oborila seniorski rekord Srbije u toj disciplini.

-Ovo je za mene veoma značajan uspeh. Imala sam veliku podršku cele ekipe, trčala sam svoju trku i nisam imala šta da izgubim. Kada sam se pozicionirala, poslednjih 400 metara sam samo imala u glavi medalju. Hvala svima što su bili uz mene – rekla je Terzićeva po sletanju na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Povezana vest:  Dijak jedini kandidat za predsednika IAAF

Njen trener Rifat Zilkić kazao je da je rezultat Amele Terzić za sam svetski vrh u seniorskoj konkurenciji.

-Oboriti dva puta lični rekord je ogroman uspeh, a Amelin rezultat je za sam svetski vrh, ne samo u juniorskoj, nego i u seniorskoj kategoriji. Trčala je taktički odlično, bez greške. Forma joj je bila tempirana za ovo takmičenje. Veoma sam ponosan i siguran sam da sledeće godine može da parira svim takmičarkama i da će nastaviti da donosi medalje – kazao je Zilkić.

Povezana vest:  PRVENSTVO BALKANA U PLANINSKOM TRČANJU

Marija Vučenović, koja je u bacanju koplja osvojila bronzanu medalju , rekla je da je rezultat ostvarila kada je izašla na „sve ili ništa“.

-Prvi hitac u finalu mi je bio oko 49 metara, drugi prestup, a na treći sam izašla na sve ili ništa, dala sve od sebe i napravila dobar rezultat. Medalja mi mnogo znači, od sledeće godine ću se takmičiti u seniorskoj konkurenciji i nadam se da ću nastaviti da pravim dobar rezultat u kontinuitetu – rekla je Vučenovićeva.

Povezana vest:  Tajson Gej pozitvan na doping testu

Trener Vučenovićeve Dragiša Đorđić ocenio je da njegova takmičarka nije pružila svoj maksimum.

-Ovo nije njen maksimum, dva meseca pre prvenstva nismo radili trening do kraja i ona nije vežbala koliko je trebala zbog povrede leđa. Ova medalja će joj mnogo značiti za seniorsku konkurenciju. Ponosan sam na nju što je bila najbolja kada je napotrebnije i zahvalio bih se svima koji su bili uz nas – rekao je Đorđić.

Uspeh na prvenstvu, atletičarkama je čestitao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.