asmir_kolasinac_kzn

Kolašinac: Očekujem dobar rezultat na OI
 
Srpski atletičar Asmir Kolašinac izjavio je danas da se nalazi u usponu forme i da očekuje dobar rezultat na Olimpijskim igrama u Londonu.
-Dobro sam raspoložen, forma je u ulaznoj putanji i mogu da kažem da sam najspremniji u dosadašnjoj karijeri. Oborio sam državni rekord posle evropskog prvenstva u Helsinkiju i očekujem da popravim taj rezultat – rekao je Kolašinac na konferenciji za medije na aerodromu „Nikola Tesla“ pred put u London.
Bronzani sa EP u Helsinkiju u bacanju kugle dodao je da jedva čeka 3. avgust kada atletičari počinju da izlaze na olimpijska borilišta.
-Konkurencija će biti velika, ali ne plašim se. Jedva čekam da se ‘pobacam’ sa njima, pa da vidimo ‘ko kosi, a ko vodu nosi – rekao je dobro raspoloženi Kolašinac.
Pored Kolašinca, put Londona danas su krenuli i preponaš Emir Bekrić i bacačica diska Dragana Tomašević.
-Temprali smo formu za Olimpijske igre. Nadam se da ćemo rasterećeno, sa verom u sebe i 120 odsto mogućnosti, ući na takmičenje. Samo na taj način možemo da se nadamo medalji -rekao je Bekrić.
Atletičarka iz Sremske Mitrovice očekuje da popravi rezultat iz Pekinga pre četiri godina kada je zauzela 13. mesto.
-Ovo su moje treće Igre, nadam se da će biti treća-sreća. Trenirala sam i spremala se, videćemo, nadam se da ću popraviti rezultat iz Pekinga – rekla je Tomaševićeva.
Selektor reprezentacije Srbije Dragiša Kuzmanović rekao je da atletika kao „kraljica sportova“ zaslužuje centralno mesto na svim takmičenjima i da po njemu prave OI počinju od 3. avgusta.
-Dugo smo se spremali za London. Očekujem dosta uspeha, nadam se da ćemo se vratiti zadovoljni i nastaviti da postižemo dobre rezultate – rekao je Kuzmanović.

 

Povezana vest:  Mihnjevič doživotno suspendovan