reprezentacija_srbije_bazen 
Srpski vaterpolisti pobedom nad Mađarskom počeli OI

  

Vaterpolisti Srbije pobedom su počeli Olimpijske igre u Londonu, pošto su danas savladali branioca titule Mađarsku sa 14:10 (2:2, 3:1, 6:3, 3:4), u prvom kolu Grupe B.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Andrija Prlainović sa pet golova, Filip Filipović, Duško Pijetlović i Slobodan Nikić postigli su po dva, dok su Vanja Udovičić, Milan Aleksić i Stefan Mitrović upisali po jedan pogodak.

Povezana vest:  Savić: Ključ pobede u odbrani

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a već na početku druge mogla je da se vidi bolja igra Srbije, koju je predvodio sjajnim odbranama golman Slobodan Soro.

On je u drugom periodu imao nekoliko veoma bitnih odbrana, a njegovu dobru igru iskoristili su ostali srpski reprezentativci i na poluvreme otišli sa dva gola prednosti.

Dobru igru iz druge, reprezentativci Srbije nastavili su i u trećoj četvrtini i pogotcima Filipovića, Prlainovića i Pjetlovića došli do pet golova prednosti.

Povezana vest:  Selektor Perović: Ostao sam bez teksta

Mađari su potom počeli da se „vraćaju“ u meč, ali su Pjetlović I Prlainović svojim golovima čuvali prednost „orlova“, koju je u poslednjim trenucima treće četvrtine Mitrović vratio na pet razlike.

Početak poslednje, četvrte četvrtine obeležio je raspoloženi Mađar Danijel Varga, ali je njegova dva pogotka na startu „poništio“ Prlainović i omogućio Srbiji da mirnije odigra do kraja meča.

Povezana vest:  Savić objavio spisak za finalni turnir Evropa kupa

Četiri i po minuta pre kraja utakmice Norbert Madaraš je pogodio za minus tri Mađara, ali je onda Soro nastavio da pokazuje svoj kvalitet i nije dozvolio protivniku da dodatno smanji razliku.

Do kraja meča Madaraš i Prlainović su pogodili još po jednom za pobedu Srbije od 14:10 protiv devetostrukog olimpijskog šampiona.

Srpski vaterpolisti će u drugom kolu igrati u utorak u 19.20 protiv domaćina Velike Britanije.