Anna Chicherova

Mlade majke favoritkinje za zlato u skoku u vis
 
Disciplina skok u vis na Olimpijskim igrama u Londonu može da se pohvali pomalo neobičnom statistikom – tri glavne pretendentkinje na zlato su majke male dece.
Favorit za zlato, 30-godišnja Ruskinja Ana Čičerova, osvojila je svetski šampionat 2011. godine, svega tri meseca posle rođenja prvog deteta.
Olimpijska šampionka Tija Helebaut, 34, nije se takmičila 2009. i 2011. godine kako bi rodila decu, dok je svetska šampionka na zatvorenom Šante Lou, 28, prošle godine rodila drugu ćerku.
Koleginica Louove iz američkog tima Ejmi Akuf takođe se danas takmiči u skoku u vis pošto je nedavno postala majka i kaže da joj je roditeljstvo pomoglo da se pripremi za takmičenje.
-Mislim da vam majčinstvo promeni mozak i kako razmišljate -rekla je ona BiBiSiju.
-Ono vam omogućava da radite više stvari istovremeno i da se fokusirate na mnogo stvari ođednom. Osećam da mi je hemija u mozgu bolja jer se više ne fukusiram usko na jednu stvar već pratim više njih istovremeno – rekla je Akuf.
-LJudi ne shvataju da u skoku u vis morate da pratite više stvari, Ne samo uglove, već i ritam i tempo i položaj tela. Sve mora da bude savršeno –  dodala je ona.

 

Povezana vest:  Australijskom sprinteru ukradena oprema