atletska_stazaJagodina dobija savremenu atletsku stazu

 

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije (AŠ) Slobodan Branković izjavio je danas da će Jagodina do avgusta dobiti savremenu atletsku stazu, koju će pored atletičara koristiti i svi drugi sportisti iz tog grada i centralne Srbije.

-Za par meseci Jagodina će dobiti pravu stazu, trenutno najsavremeniju za atletska takmičenja u Evropi. Pored Saveza, izgradnju će pomoći Ministarstvo omladine i sporta, ali i neka druga ministarstva – rekao je Branković na konferenciji za novinare na stadionu Fudbalskog kluba Jagodina.

Povezana vest:  Asmiru Prijepolje važnije od Lozane

Kako je podsetio, centralna Srbija južno od Beograda ima samo jednu atletsku stazu koja je u funkciji i to u Kragujevcu, a sve druge – u Čačku, Nišu, Užicu… su „propale“.

-Pre dve nedelje u poseti Savezu bila je delegacija Jagodine i prestavila projekat izgradnje kompleksa sporstkih terena na kome je i stadion fudbalera Jagodine. Mene, kao i sve ljubitelje atletike najviše zanima da taj grad napokon dobije pravu atletsku stazu koja će koristiti svim sportistima – rekao je Branković.

Povezana vest:  OI LONDON 2012, MARATON, Maraton na OI 2012. u centru Londona

Stazu će, dodao je generalni sekretar AŠ, koristiti i atletičari iz drugih gradova, poput Ćuprije koja je poznata kao „leglo“ atletskih talenata.

-Veliku korist od atletske staze imaće i školarci koji će na stazi sprovoditi časove fizičke kulture u cilju poboljšanja zdravlja i opšte sposobnosti – zaključio je Branković.