atletska_sala_projekt
Potpisan ugovor o izgradnji prve atletske dvorane u Srbiji
Ministarka sporta Alisa Marić i načelnik Vojno-građevinskog centra Beograd pukovnik Miroljub Nikolić potpisali su danas ugovor o početku izgradnje prve atletske dvorane u Srbiji.
Dvorana površine 7,200 metara kvadratnih biće izgrađena na prostoru kasarne „General Jovan Mišković“ – Vojne akademije u Beogradu.
-Strategija razvoja sporta u Srbiji ima tri prioriteta – vrhunski sport, školski sport i razvoj infrastrukture, a izgradnja atletske dvorane objedinjuje sva tri. Ovo je kapitalni projekat, namenjen vrhunskim sportistima i deci školskog uzrasta, koji će pomoći razvoju atletskog sporta i pružiti Srbiji mogucnost orgnizacije međunarodnih takmičenja – rekla je Marić.
Pukovnik Nikolić napomenuo je da je početak izgradnje atletske dvorane nastavak odlične saradnje Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva odbrane i Atletskog saveza Srbije (ASS).
-Ovom dvoranom dobijamo savremeni objekta za atletiku i Vojna akademija postaje jedan od najsavremenijih sportskih centara. Prva faza izgrdanje biće gotova do kraja godine, a ceo projekat trebalo bi da bude završen do kraja 2013. godine – rekao je Nikolić.
Predsednik ASS Veselin Jevrosimović zahvalio se na realizaciji „istorijskog projekta, koji srpska atletika čeka od samog početka“.
-Ovo je velika stavr za naš sport, da bi jedan atletičar ostvario dobre rezultate, on mora tokom cele godine da trenira u toplom i to će nam nova dvorana omogućiti. Koliko nam sve ovo znači najbolje ilustruje podatak da smo do sada samo pet meseci godišnje trenirali u adekvatnim uslovima – rekao je Jevrosimović.
Ukupna projektantska vrednost atletske dvorane iznosi više od četiri miliona evra
Povezana vest:  Wings for Life World Run odbrojavanje