Kids_attletics_3

Projekat Dečija atletika u Somboru
 
Sombor je treći grad u koji je zvanično stigao projekat Dečija atletika. Na konferenciji za medije u somborskoj gimnaziji „Veljko Petrović“ danas je organizovana primopredaja atletske opreme za decu i zvanično potpisivanje ugovora između Atletskog saveza Srbije i AK „Maraton“ Sombor. Delegaciju ASS činili su Borisav Pisić, selektor za mlađe kategorije i Ana Todorić, PR Saveza. Ispred grada Somobra na konferenciji je prisustvovao gradonačelnik Nemanja Delić, a ispred AK „Maraton“ predsednik kluba Vlado Babić , kao i trener Mira Trifunov.
„Velika nam je čast da ispred Atletskog saveza Srbije uručimo AK „Maraton“ ovu opremu koja je specijalno dizajnirana za decu uzrasta od I do IV razreda osnovne škole. Jedan od ciljeva projekta je da deca steknu osnovne navike za bavljenje sportom, edukuju o fizičkoj kulturi i zdravom životu. Sombor je treći grad u Srbiji sa kojim je ASS potpisao ugovor o sprovođenju projekta Dečija atletika. Ovim potvrđujemo da se u ovom gradu dobro radi sa decom i ovde atletika ima veliku tradiciju.“, rekao je Borisav Pisić.
„Projekat Dečija atletika je projekat pod pokroviteljstvom IAAF, koji se u svetu uveliko koristi i daje odlične rezultate. Ovo je dugoročan projekat, koji smo mi u savezu planirali da sprovodimo minimum četiri godine. Ove godine potpisaćemo ugovore sa 10 klubova u našoj zemlji i donirati opremu i novčana sredstva koja će omogućiti da se Dečija atletika sprovodi potpuno besplatno do kraja tekuće godine. Oni što je bitno je da se lokalna uprava što pre uključi  u projekat i da zajedničkim snagama učinimo Dečiju atletiku održivom. U septembru mesecu smo održali seminar na Divčibarima gde smo iz svakog od deset klubova licencirali po dva trenera, a plan je da nastavimo u tom pravcu i da u 2013. obuhvatimo još deset gradova, tj. klubova u Srbiji.“, rekla je Ana Todorić.
„Grad Sombor je u poslednjih 5 godina uvećao budžet za sport čak 20 puta što je veliki pokazatelj koliko je nama sport važan, stoga ispred grada Sombora želim da se zahvalim Atletskom savezu Srbije koji je doneo ovaj projekat kod nas i mi ćemo učiniti sve da se što više dece obuhvati ovim projektom, jer znamo koliko je atletika kao bazični sport važna u razvoju svakog deteta. Ono što je u planu našeg grada u narednom periodu je ulaganje u projekte ovog tipa, kao i u sportsku infrastrukturu.“, istakao je gradonačelnik.
„Zahvalio bi se Atletskom savezu Srbije na ukazanom poverenju i na ovoj veoma atraktivnoj i zanimljivoj opremi koja nam je donirana, a AK „Maraton“ će se potruditi da sa Dečijom atletikom uđe u sve osnovne škole u našem gradu i da opravdamo poverenje koje nam je ukazano“, rekao predsednik kluba.
Povezana vest:  Španovića oborila državni rekord u Šangaju