Award_night_2012

Održana Konvencija Evropske atletske federacije
 
Proteklog vikenda na Malti je održana godišnja Konvencija Evropske atletske federacije. Konvenciji su prisustvovali predstavnici svih nacionalnih federacija Evrope, kao i direktori mnogobrojnih mitinga iz kalendara EA. Našu zemlju predstavljali su: Slobodan Branković, generalni sekretar, Ana Todorić, PR i Dejan Nikolić kao direktor takmičenja EP u krosu 2013.
Prvi dan održan je i kongres Asocijacije balkanskih atletskih federacija, asocijacije u kojoj je naš generalni sekretar član Saveta. Tom prilikom izvršen je prijem novog člana ABAF-a Jermenije, tako da ta federacija sada broji 12 zemalja. Usvojen je kalendar svih prvenstava Balkana u 2013, kao i Balkanske gala večeri 2013 koja će se održati u Jerevanu. Uvedena je još jedna novina, a to je održavanje bar jednog seminara u toku godine za članice ABAF-a.
Petak, 12. oktobar je bio rezervisan za kalendarski kongres, gde je usklađen kalendar takmičenja za sledeću godinu. Popodne su predstavnici našeg saveza održali sastanak sa predsednikom EA Hansjorg Vircom na temu EP u krosu 2013.godine.
Poslednji dan je održan celodnevni forum lidera nacioalnih federacija. To je bila prilika za diskusiju na sve aktuelne teme i probleme, kao i sumiranje rezultata i efekata Evropskog prvenstva u Helsinkiju i Olimpijskih igara.
Uveče je priređeno gala veče na kom su dodeljene nagrade za najbolje atletičare Evrope u 2012. godini. U seniorskoj konkurenciji nagradu su odneli Đesika Enis GBR (sedmoboj) i Mo Farah GBR (5000 i 10000 km), a u konkurenciji zvezda u usponu Anđelika Bengtson SWE (skok motkom) i Pavel Maslak POL (400m).
Povezana vest:  EP BARSELONA, Filpović poslednji u hodanju na 50 kilometara