atletika_krusevac

Projekat Dečija atletika i u Kruševcu

 

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov prisustvovali su danas, 17. oktobra potpisivanju ugovora o doniranju atletske opreme za fiskulturne sale u Kruševcu.

Dečija atletika je projekat Svetske atletske federacije IAAF, u okviru koga će Ministarstvo omladine i sporta finansirati 10 kompleta atletske opreme za opremanje fiskulturnih sala koji će preko lokalnih atletskih klubova biti distribuirani u 10 gradova Srbije. Cilj projekta, kojim Ministarstvo omladine i sporta podržava jedan od prioriteta Strategije razvoja sporta – školski sport, je uključivanje dece od 1. do 4. razreda osnovnih škola u programe bavljenja atletikom, koja predstavlja osnovu fizičkog vaspitanja dece.

Povezana vest:  Rusija nema novca da plati kaznu Svetskoj atletici

atletika_krusevac_perun

Potpisan je ugovor između Atletskog saveza Srbije i Atletskog kluba Kruševac o sprovođenju projekta „Dečija atletika“. Kruševac je šesti od 10 gradova koji će ove godine potpisati ugovore sa ASS i kome će Savez donirati novčana sredstva i opremu koja je posebno dizajnirana i priklađena uzrastu za koji je namenjena.

Ugovor su potpisali Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i Sekretar Atletskog kluba Kruševac Goran Begović koji je istakao je da je donacija klubu veliki podstrek za dalji rad i razvoj kako atletike, tako i ostalih sportova.

Povezana vest:  EP BARSELONA, Nadežda Ostapčuk osvojila zlato u bacaju kugle

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković objasnio je da je oprema namenjena deci uzrasta od sedam do 11 godina, čija je vrednost 250.000 dinara, a Atletskom klubu Kruševac biće donirano i 100.000 dinara, jer je cilj da projekat, zakoji je ministarstvo izdvojilo dva miliona dinara, bude besplatan.

„Naš cilj je da deci objasnimo koliko je važno baviti se sportom, kao i da ih naučimo zdravim stilovima života“, kazao je Branković i dodao da mu je drago što ćče projekat zaživeti u Kruševcu, koji je grad sporta.

Državni sekretar Predrag Peruničić istakao je da će Ministarstvo omladine i sporta i u budućnosti, kao i do sada nastaviti da ulaže u decu i školski sport, što je, kako je naveo jedan od prioriteta ministarstva.

Povezana vest:  Bez žurbe do zvezda

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić zahvalio se ministarstvu i Atletskom savezu Srbije u ime sve dece koja se bave atletikom na donaciji i na tome što je baš Kruševac izabran da bude jedan od 10 gradova u kojima će se projekat Dečija atletika sprovoditi.

Delegacija Ministarsva omladine i sporta, u kojoj je bio i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković obišli su i stadion u Kruševcu, na kome će do kraja sledeće godine biti izgrađena dva fudbalska terena sa pomoćnim objektima.