ABAF i CC Bank 

Bugari sponzori Asoscijacije balkanskih atletskih federacija
 
Danas je u kompaniji ComTrade u Beogradu sa početkom u 10 i 30 časova održano svečano potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu između Asocijacije balkanskih atletskih federacija i Corporate Commercial Banke iz Bugarske. Pored prisustva velikog broja medija, potpisivanju ugovora su prisustvovali predsednici i generalni sekretari svih 12 federacija, članica ABAF, članovi Odbora Evropske atletske federacije, kao i sam njen predsednik, gospodin Hansjorg Virc.
Ovo potpisivanje ugovora se održava u okviru Balkan gale, događaja pod pokroviteljstvom ABAF, koja je prvi out održana prošle godine u Pravecu/BUL, a ove godine je u hotelu “Izvor” u Aranđelovcu.
ABAF CC Bank 
„Čast mi je da je Atletski savez Srbije domaćin Balkan gale, zahvalio bih se ovom prilikom svim prisutnima, a posebno gospodinu Vasilevu, vlasniku Corporate Commercial banke koji je izdvojio 800.000 eura za naredne 4 godine, koliko će trajati ovaj ugovor. Ovo je odličan primer kako jedna uspešna firma treba da se odnosi prema sportu.“, rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik EA.
Svojim prisustvom odao je čast Atletskom savezu Srbije gospodin Hansjorg Virc , predsednik Evropske atletske asocijacije: „Svi znamo koliko je bitno za sport da se potpiše ovakav jedan ugovor. On doprinosi razvoju ne samo vrhunske atletike, nego atletike uopšte, njenoj masovnosti i popularnosti. ABAF je najveća i najaktivnija članica u okviru EA, na tome vam se zahvaljujem i vama i Atletskom savezu Srbije i želim vam da nastavite da budete tako motivisani jer vas samo takve i sponzori mogu prepoznati.“
„ABAF sada ima 12 članica, u poslednje 2 godine priključile su nam se Hrvatska i Jermenija. U našem sistemu takmičenja imamo 9 Prvenstava Balkana svake godine, a pored takmičenja imamo i Balkan galu, a od sledeće godine uz pomoć ovog sponzorskog ugovora održaćemo i prvi seminar na temu programa Međunarodne atletske federacije „Dečija atletika“. Bitno je napomenuti da sav rad ABAF je usaglašen sa radom EA. I sama struktura je po modelu EA tako da i mi imamo Odbor u kom je član i to veoma aktivno Slobodan Branković, generalni sekretar ASS. Ovom prilikom bih se i u lično ime zahvalio gospodinu Cvetanu Vasilevu, vlasniku CC Banke što je omogućio da dođe do realizacije ovog značajnog ugovora“, zadovoljan je Dobromir Karamarinov, predsednik ABAF.
„Bio je plan da ovaj ugovor bude potpisan na 4 godine, ali ja sam upravo rešio da ga produžim na 5 godina“, rekao je Vasilev i dodao:“Pored plana da Corporate Commercial Banka uđe na srpsko tržište, danas smo dokazali da se borimo u ovim teškim vremenima ekonomske krize koja je zahvatila ceo svet. Mi ne odustajemo od ulaganja ne samo u sport, nego i u kulturu, nauku i mnoge druge projekte. Takođe, želim da podržim ideju da se ove zamlje,članice ABAF ujedine i daju najbolji primer kako i mi na Balkanu možemo zajedno da funkcionišemo“.
Nakon obraćanja, Karamarinov i Vasilev su potpisali ugovor, a tom prilikom je predsednik ABAF uručio vlasniku banke prigodnu plaketu.

 

Povezana vest:  Ana Subotić i Marko Živanović pobednici polumaratona