atleticari_balkan

Asmir Kolašinac i Emir Bekrić najbolji atletičari Balkana

 
Sinoć je u hotelu “Izvor” u Aranđelovcu održano 2. Balkan Gala veče, događaj u organizaciji Atletskog saveza Srbije, na kome je Asocijacija balkanskih atletskih fedeacija proglasila najbolje atletičare i zvezde u usponu u 2012. godini.
Svečanosti su prisustvovali mnogi ugledni gosti i sveta sporta i privrede, među kojima su predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, atletske legende Srbije, gradonačelnici 10 gradova sa kojima je ASS potpisao ugovore o sprovođenju projekta “Dečija atletika”, predsednici i generalni sekretari 12 atletskih saveza sa prostora Balkana, kao i predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc.
Nakon jedne od najuspešnijih godina u istoriji srpske atletike, nagradu za zvedu u usponu u konkurenciji muškaraca odneo je Emir Bekrić, dok je u konkurenciji seniora Asmir Kolašinac najbolji u regionu: “Potrudiću se da sledeće godine umesto “Najbolji atletičar Balkana” piše “Najbolji atletičar Evrope”, izjavio je naš bacač kugle Kolašinac.
U konkurenciji žena, zvezda u usponu je Turska atletičarka Gamze Bulut, srebrna na EP u Helskinkiju, kao i na OI u disciplini 1500m. Njena zemljakinja, Ašli Čakir Alptekin, zlatna u dvorani na SP u Istanbulu, EP u Helsinkiju i OI u Londonu, takođe na 1500m sa razlogom je proglašena za najbolju atletičarku Balkana u tekućojj godini.
“Nakon milionskog ugovora koji je Asocijacija balkanskih atletskih federacija potpisala danas sa Corporate Commercial bankom iz Bugarske, sigurno je da će atletika na Balkanu još više napredovati”, rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik ASS i dodao da je ASS pripala čast da je domaćin ovako velikog događaja za srpski sport i da se nada se da ćemo nastaviti da razvijamo atletiku na prostorima našeg poluostrva i pravimo sportke uspehe i u budućnosti.
Atletski savez Srbije je iskoristio ovu priliku da i srpskim atletičarima i njihovim trenerima, koji su ove godine osvojili medalje na međunarodnim takmičenjima, kao i finalistima OI, dodeli priznanje. Tako su Asmir Kolašinac i njegov trener Nikola Tomasović dobili pehare za srebrnu medalju na EP i finale OI, Ivana Španović i Goran Obradović za 11. mesto na Olimpijskim igrama, Emir Bekrić i Mira Stojanović za srebro u Helsinkiju, Amela Terzić i Rifat Zilkić za srebrnu medalju na SP za juniore i Marija Vučenović i njen trener Dragiša Đorđić za bronzu takođe na SP za juniore.
Predsednik Evropske atletske federacije, Hansjorg Virc, uručio je trenerima Mirjani Stojanović i Rifatu Zilkiću srebrne značke EA za postignute uspehe u atletskom sportu.
Do kraja večeri, gosti su uživali u prijatnom ambijentu hotela, muzici i hrani, a mnogi su iskoristili priliku da se slikaju sa uspešnim atletičarima, osvajačima medalja sa najvažnijih međunarodnih takmičenja i Olimpijskih igara.
Povezana vest:  Asmir Kolašinac prvi u Slovenskoj Bistrici