amela_medalja
Terzić: Nadam se da ću osvojiti titulu i kao seniorka
Juniorska prvakinja Evrope u krosu Amela Terzić rekla je danas da je osvojeno zlato u Budimpešti ključ njene dalje karijere u konkurenciji seniorki.
-Za mene je najbitnije da sam uspešno završila juniorski deo karijere, zahvalila bih se na velikoj podršci treneru Rifatu Zilkiću, Ministarstvu omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije. Nadam se da ću juniorsku krunu pretočiti jednog dana u seniorsku – rekla je Terzićeva na konferenciji za medije u sedištu kompanije „Komtrejd“.
Trener Zilkić istakao je da se Amela u Budimpešti borila u konkurenciji najvećih kros imena Evrope i da je u dramatičnoj završnici pobedila favortikinju, prošlogodišnju pobednicu Emeliju Gorecki.
„Amela je nagovestila da će se u nastavku karijere boriti za najviši presto, ne samo u Evropi, nego i svetu“, rekao je Zilkić.
On je istakao da kontinuitet dobrih nastupa Terzićeve potvrđuje da će ova atletičarka i u seniorskoj konkurenciji dostići evropski i svetski vrh.
Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović istakao je da je zlatna medalje Terzićeve u Budimpešti najbolja uvertitra za šampionat Evrope koji će se sledeće godine održati u Beogradu.
-Nema lepšeg kraja godine od ovoga. Ovo je istovremeno Amelina najbolja juniorska godina, a sledeće imaće šansu da se dokaže na seniorskom EP u Beogradu – rekao je Jevrosmović .
Selektor Slobodan Popović istakao je da uspeh Terzićeve ne znači da treba da budemo nerealni u pogledu uspešnosti rezultata celokupne reprezentacije.
-Amelina priča je bajkovita, ona je završila sjano juniorsku karijeru i očigledno je da ovaj dvojac ima snagu i svakako podršku ASS da nas obraduje i u seniroskoj konkurenciji – rekao je Popović.
On je podsetio da se Sonja Stolić posle nezgodne povrede tetive vratila na stazu zauzevši 20. mesto u Evropi, dok je Olivera Jevtić bila 26.
-To je daleko od onoga što je potrebno da se uhvatimo u koštac sa elitom. Sad je na nama da napravimo plan za prvensto Evrope 2013 – poručio je Popović.
Generalni sekretar ASS Slobodan Branković istakao je da je sa ponosom preuzeo zastavu evropske atletike u Budimpešti.
-Sjajno je što smo gledali našu atletičarku kako pobeđuje i penje se na postolje, a onda i slušali našu himnu – rekao je Branković i poručio da će se ASS potruditi da vrhunski organizuje idući šampionat Evrope u krosu.
Povezana vest:  Biljana i Dragutin Topić u Nemačkoj