1_sss_prijem_amela_2

Prijem za Amelu Terzić u Sportskom savezu Srbije

Atletičarku Amelu Terzić vicešampionku sveta i vlasnicu evropskog zlata u krosu i njen stručni štab,  primio je Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije sa saradnicima.

– Sprotski savez Srbije je kuća svih srpskih sportista i uvek nam je drago da ugostimo naše asove – rekao je Šoštar na prigodnoj svečanosti u Sportskom savezu Srbije. – Čestitam, u ime svih nas, Ameli Terzić ne svemu što je postigla u ovoj godini i želimo joj da i u seniorskoj konkurenciji dogodine novim medaljama obraduje sve ljubitelje atletike i sporta u Srbiji.

Povezana vest:  Doživotna suspenzija za atletskog trenera

Amela Terzić (19 godina), koja  je u julu na Šampionatu sveta u Barseloni osvojila juniorsko srebro na 1.500 metara a potom u decembru u Budimpešti evropsko juniorsko zlato u krosu, se zahvalila na prijemu i poklonima i istakla:

– Kao juniorka postigla sam dosta, iduća godina biće po mnogo čemu teška, ali i uzbudljiva jer moram da se dokažem i kao mlađa seniorka. Važno je da se uklopim, da osetim kakva će biti konkurncija tako da  će tek  u 2104. biti i lakše i sa pravim rezultatima.

Rifat Zilkić trener Amele Terzić u Novom Pazaru je  istakao:

Povezana vest:  Nema odmora za Ivanu Španović, sutra skače na mitingu Dijamanstke Lige u Štokholmu

– Ono što je uradila ove sezone svrstalo je u pet najboljih  do 23 godine u Evropi. Prva je juniorka Evrope i druga u svetu. Zahvaljujemo se Aleksandru Šoštaru, ali  velikom atletičaru i izuzetnom sportskom radniku generalnom  sekretaru Sprotskog saveza Srbije dr Danetu Korici na ovom lepom prijemu i druženju.

Član UO Sportskog saveza Srbije i predsednik Sportskog saveza Novog Pazara profesor Fahrudin Mavrić je istakao da je Amela Terzić i uspešan student druge godine Univerziteta u Novom Pazaru:

– Očekujemo od nje da diplomira i donesa nam olimpijsku medalju i podržaćemo je na oba polja – rekao je Mavrić.- Njeni uspesi pomogli su novopazarskom sportu da iz budžeta lokalne samouprave dobije 86 miliona za  iduću godinu što će, siguran sam, pomoći razvoju talentovanih sportista iz Novog Pazara.

Povezana vest:  Dudaš zbog povrede odustao u desetoboju u Kladnu

Dr Dane Korica, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije uručio je prgodne darove Ameli Terzić i Rifatu Zilkiću i poželeo im mnogo sreće za Novu godinu. Prijemu su prisustvovali i potpredsednik Sportskog saveza Srbije Velizar Đerić i direktor kluba  Novi Pazar Edin Zuković.

Očekivao se dolazak i Asmira Kolašinca i Emira Bekrića, srpskih olimpjaca ali su oni bili sprečeni da prisustvuju.