DVORANA maketa

Počela izgradnja prve atletske dvorane

Juče je bio istorijski dan za srpsku kraljicu sportova. Naime 25. januara 2013. su zvanično počeli radovi na prvoj atletskoj dvorani u regionu, na Vojnoj akademiji u Beogradu.
Građevinske firme „Morava“ iz Kruševca i „Telekomunikacije“ Blace, ušle su juče sa mašinama u prostor Vojne akademije i počele prvu fazu izgradnje dvorane.
Rok od 120 dana za prvu fazu sasvim je dovoljan da se uradi planirano, s obzirom na iskustvo i mogućnosti kojima firme raspolažu.
Istina, s obzirom na vremenske uslove biće potrebno da se posao obavlja po smenama, bezmalo celodnevno. „Morava“ je već sarađivala sa Vojskom Srbije na obostrano zadovoljstvo i očekuje da će tako biti i ovoga puta kada je reč o objektu od strateške važnosti ne samo za našu atletiku, vojni i školski sport, već srpski sport uopšte.U isto vreme projektno–menadžerski tim sastavljen od ljudi iz Ministarstva odbrane, Ministarstva omladine i sporta i Atletskog saveza Srbije, pokrenuće javne nabavke za izvođače druge faze radova. Tako neće doći do vremenske praznine između ovih radova pa bi sve trebalo da bude gotovo do 7. decembra, kako je još ranije najavljeno.

Povezana vest:  Srbija domaćin seniorskih prvenstava Balkana