Beli kros otvaranje

Održan 46. Beli kros

Danas je u prelepom ambijentu na Košutnjaku održano 46. izdanje Belog krosa. Na stazi prekrivenoj snegom učestvovalo je oko 300 učesnika iz 10 zemalja Evrope. U ženskoj seniorskoj konkurenciji pobedu je odnela Amela Terzić (NOP), a kod muškaraca Barnabaš Bene iz Mađarske.
Kros su u 10:30 časova zvanično otvorili Predsednik organizacionog odbora Zoran Predić, generalni sekretar ASS Slobodan Branković, generalni sekretar SSS dr Dane Korica, tehnički delegat EA Masimo Manjani, predsednik opštine Rakovića Miroslav Miličković i predstavnik Gradskog Sekretarijata za sport i omladinu Dragan Ćirić.
Prva trka na programu je bila trka pripadnika vojske i policije u kojoj su takmičili zajedno muškarci i žene. Posebno je bila masovna trka zadovoljstva, na kojoj je učešće uzeo veliki broj ljubitelja trčanja i atletike.
„Staza je jednostavna i lepa, a cela organizacija teče glatko. Ovo je takmičenje sa dugom tradicijom i na odličan način promoviše atletiku I kros. Drago mi je da sam imao priliku da upoznam jednu od najtalentovanijih atletičarki Evrope Amelu Terzić“, izjavio je delegat Evropske federacije Masimo Manjani.

Povezana vest:  Duplantis oborio svetski rekord u Areni na Belgrade Indoor meetingu