start (1)

Nikolić: Nastavljamo pripreme za maraton

Direktor Beograsdskog maratona Dejan Nikolić izjavio je danas da se pripreme za predstojeću manifestaciju nastavljaju i da se nada da će „maraton i dalje biti najlepša razglednica iz Beograda i Srbije“. 
-Mi smatramo da smo i dalje organizatori – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare, ali nije želeo da komentariše sukob sa Atletskim savezom Beograda, kome je Gradski sekretarijat za sport I omladinu dodelio organizaciju. 
Direktor Beogradskog maratona podsetio je da su mediji više od dve decenije kvalitetno, kontinuirano i korektno izveštavali o ovoj manifestaciji, koja je na osnovu „pozitivne promocije Beograda u svetu donela 50 miliona evra prihoda i više miliona evra od humanitarnih akcija“ 
-Radimo na realizaciji sportskog, tehničkog i medijskog dela organizacije ovog događaja. Do sada su se prijavili sportisti iz 22 države, kao i iz nekih iz kojih nikada nisu – Urugvaja i Brazila – rekao je Nikolić. 
On je podsetio da će promoter 26. beogradskog maratona biti najbolji atletičar svih vremena Amerikanac Karl Luis, koji je već bio u toj funkciji 1994, kada zbog sankcija nije mogao da dođe i 2006. kada je 160 država prenelo informaciju o tome. 
-Na pripremama za maraton radimo u saradnji sa gradom, Republikom Srbijom i Atletskim savezom Srbije – rekao je Nikolić. 
Direktor Beogradskog maratona najavio je i saradnju sa hip-hop grupom „Beogradski sindikat“, čiji su članovi pozvali Beograđane da „taj prolećni dan izdvoje za sebe“ i da se priključe ovoj manifestaciji.  Beogradski maraton održaće se 21. aprila, a pod sloganom „Svi zajedno“. 

Povezana vest:  CAS potvrdio doživotnu suspenziju Malingsu