Balkansko prvenstvo u krosu, Zrenjanin (2)Popović: Stvaramo tim za EP u krosu u Beogradu

Selektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović ocenio je uspešnim nastup naših atletičara na Balkanskom prvenstvu u krosu u Zrenjaninu, koji su osvojili tri pojedinačne medalje.

-Svakako da sam zadovoljan zlatnim odličjima Sonje Stolić i Amele Terzić, kao i srebrom Mirka Petrovića, ali i petim mesto Darka Živanovića. Pohvale su zaslužili i naši dragulji u juniorskoj konkurenciji Nađa Cerovec, Uroš Kutlešić i Komnen Cvijović koji su zazeli šesto, odnosno sedmo i osmo mesto u svojim trkama – ocenio je Popović.

Povezana vest:  Amela Terzić i Marija Vučenović doputovale u Beograd

On je naglasio da je na ovom Balkanskom prvenstvu dominantna atletska sila bila Turska, „čiji bi primer trebalo da sledimo“.

-Turski atletičari su došli apsolutno pripremljeni za ovo takmičenje. Videlo se da su došli iz savršeno izgrađenog sistema rada. To je pravac koji bismo trebali da sledimo – ocenio je Popović i dodao da će se do decembra, kada je Srbija domaćin prvenstva Evrope u krosu, raditi na stvaranju „zajedničkog duha u reprezentaciji i sistema koji vodi ka uspehu“.

Povezana vest:  Modest Dulić i Bojan Pajtić na čelu Ekipnog prventsva Evrope u atletici

Zlatne medalje su na Balkanskom krosu osvojile Sonja Stolić kod semorki i Amela Terzić u konkurenciji mlađih seniorki, dok je srebro pripalo Mirku Petroviću kod seniora.

Srbija je u ekipnoj konkurenciji osvojila četiri medalje – tri bronzane i jednu srebrnu.