asmir_kolasinac_atletika_kuglaSrbiju će u Dohi predstavljati tri atletičara

 

Atletičari Srbije – Asmir Kolašinac, Goran Nava i Tatjana Mitić putuju u Dohu na Svetsko prvenstvo u dvorani koje će se od 12. do 14. marta. Sa atletičarima će putovati savezni selektor Dragiša Kuzmanović i trener Nikola Tomasović.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je danas da je Savez učinio sve da se takmičarima omogući normalan odlazak na Svetsko prvenstvo.

„Uložili smo maksimalno u naše atletičare i trenere. Dobili su pet miliona dinara, koliko su i tražili. Nadam se što boljem plasmanu na Svetskom prvenstvu u dvorani“, rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Amela Terzić spremna za sezonu

Selektor atletske reprezentacije Dragiša Kuzmanović naglasio je da je ASS „u 2010. maksimalno izašao u susret takmičarima, kako bi mogli da treniraju kao i njihovi konkurenti“ i da su se pripremali na svim kontinentima.

-Ovo je ekipa koja je u ovom trenutku najbolja koju imamo. Ipak, najviše očekujemo od Kolašinca, koji je pokazao da je u odličnoj formi i da može da obezbedi finale u bacanju kugle. Dobar rezultat mogao bi da ostvari i Nava koji je oborio državni rekord na 1.500 metara – rekao je Kuzmanović.

Povezana vest:  Kevin Jang promoter 27. SuisseGas Beogradskog maratona

Prema njegovim rečima, za atletičare Srbije „prava mera je Evropa“.

-U junu će se održati Evropsko prvenstvo u Barseloni i to je najvažnije takmičenje u ovoj godini. Tamo će učestvovati i troskokašica Biljana Topić, koja sada ne može da putuje u Dohu zbog povrede – rekao je Kuzmanović.

Bacač kugle Asmir Kolašinac istakao je da je zadovoljan ovom sezonom.

-Odradio sam maksimalno pripreme. Bacio sam 20 metara i 52 centimetara što je moj najbolji rezultat u karijeri. Motivisan sam i ako budem bacio koliko zaista mogu, mislim da ni četvrto, peto mesto nije daleko – rekao je Kolašinac, koji se na svetkoj listi nalazi na 14. poziciji.

Povezana vest:  Kolašinac četvrti na mitingu u Zagrebu

Sprinterka na 60 metara Tatjana Mitić naglasila je da će Svetsko pvenstvo u dvorani u Dohi, biti njeno prvo veliko takmičenje u karijeri.

-Očekujem lični rekord. Biće jaka konkurencija i to mi odgovara – rekla je Mitićeva.

Srednjeprugaš Goran Nava, koji je bio na pripremama u Keniji, ocenio je da „tri atletičara nije puno“, ali da je važno što su oni u ovom trenutku najbolji.

-Očekujem nacionalni rekord u Dohi ili finale – rekao je Nava.