aleksa maric, partizanVujošević: Želimo sami da odlučujemo o četvrtfinalu

 

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Barselona favorit u predstojećoj utakmici, ali da će njegovi košarkaši učiniti sve kako bi pobedili na tom meču i samostalno odlučivali o plasmanu u četvrtfinale Evrolige.

Košarkaši Partizana u četvrtak od 20.45 igraju u Barseloni utakmicu poslednjeg kola Grupe E Top 16 faze Evrolige, i ako pobede plasiraće se u četvrtfinale.

Takođe, crno-beli bi i u slučaju poraza mogli dalje, ali ako u drugoj utakmici u toj grupi Panatinaikos pobedi Marusi.

-Teško je prognozirati rezultate, ali kako sada stvari stoje, biću veoma iznenađen ako Barselona ne osvoji Evroligu. U dosadašnjem toku takmičenja su pokazali kvalitet, a izgubili su samo jednu utakmicu, i to u Beogradu u spektakularnom meču. To će biti susret Davida i Golijata – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Zvezda deklasirala Tajfun

Partizan je u drugom kolu Grupe E, 3. februara, u Beogradu pobedio Barselonu sa 67:66.

-Barselona je u prednosti, sigurno će biti veoma motivisani posle poraza u Beogradu. Oni su favoriti, imaju odličan pristup svakom meču, ne samo prema važnosti utakmice, već prema igri. Mi idemo u susret svojoj sudbini, znamo šta nas čeka. Nadam se da će uslovi biti sportski – rekao je Vujošević.

Plasman Partizana u četvrtfinale mogao da zavisi i od pobede Panatinaikosa protiv Marusija, a Vujošević je rekao da očekuje da će ekipa Željka Obradovića igrati pošteno.

Povezana vest:  Skupština Jadranske lige 21. septembra

-Očekujem da Panatinaikos odigra pošteno, jer bih se ja tako ponašao kada bih bio u istoj situaciji. Želeo bih da Panatinaikos pobedi, kako bi mi rasterećeno ušli u duel sa Barselonom – rekao je on.

Na pitanje novinara šta misli o odluci Jadranske lige da i sledeće godine u regionalnom takmičenju nastupa 14 klubova, uz češki Nimburk, Vujošević je istakao da tokom odlučivanja nisu konsultovani treneri.

-Velika je kriza i teško je naći pare za takmičenje. Nimburk je želeo da plati kako bi se takmičio u Jadranskoj ligi i mislim da je novac jedini motiv što će igrati u regionalnom takmičenju. Treneri su želeli da smanje broj utakmica, ali mi se nismo ništa pitali. Nije realno da uz domaća prvenstva i evropska takmičenja klubovi odigraju toliki broj utakmica – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kobi Brajant šesti u istoriji NBA lige

Centar crno-belih Aleksandar Marić rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da će Partizan pokušati da pobedi.

-Očekuje nas veoma teška utakmica, pogotovo posle prvog meča u Beogradu. Siguran sam da će zbog toga biti posebno motivisani. Želimo sami da odredimo svoju sudbinu, bez obzira na ishod druge utakmice – rekao je Marić.