Logo_Real_MadridReal želi prolaz u četvrtfinale Lige šampiona

 

Fudbaleri Real Madrida sutra će na utakmici protiv Liona pokušati da nadoknade gol zaostatka iz prvog meča, kako bi i šesti put uzastopno izbegli eliminaciju iz Lige šampiona u osmini finala.

Lion je u prvoj utakmici osmine finala na svom terenu pobedio Real sa 1:0 i uz pobedu, dovoljan mu je svaki nerešen rezultat za plasman u četvrtfinale.

Čelnici „kraljevskog“ kluba su pre početka sezone potrošili više od 340 miliona dolara na pojačanja, a igrači smatraju da bi eliminacija iz osmine finala bila katastrofa.

-Sa svim skupim igračima koji su došli letos, Real mora na svakoj utakmici da pruži 100 odsto. Dodatni motiv je što se finale Lige šampiona igra na našem stadionu. Bila bi prava katastrofa da nas eliminiše klub kakav je Lion. Imaju dobru ekipu, ali nisu među najboljima na svetu – rekao je fudbaler Reala Hose Marija Guti.

Povezana vest:  Johan Krojf: Gvardiola bi mogao otići nakon finala

Real je u poslednjih pet godina takmičenje u Ligi šampiona završavao u osmini finala. Bolji od njih bili su Juventus, Arsenal, Bajern iz Minhena, Roma i Liverpul.

Fudbaleri Reala su u prvoj utakmici u Lionu igrali veoma loše, ali su popravili utisak u prvenstvu, pošto su u subotu pobedili Sevilju sa 3:2, iako su do 60. minuta imali dva gola zaostatka.

-Siguran sam da će ekipa napredovati. Od prvog do poslednjeg minuta ćemo se boriti – rekao je Kristijano Ronaldo.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Sutra se igraju prve četvrtfinalne utakmice Lige Evropa

Trener Reala Manuel Pelegrini će sigurno početi utakmicu sa Kakom i Ronaldom, dok će najverovatnije Gonzalo Iguain igrati u napadu, pošto se Karim Benzema tek oporavio od povrede prepona. Ćabi Alonso neće igrati zbog suspenzije, a u tim se vraća Guti.

Na poslednjih 17 utakmica na Santjago Bernabeu fudbaleri Reala pobedili su 16 puta, a jedini poraz doživeli su protiv Milana od 2:3, u grupnoj fazi takmičenja u Ligi šampiona.

-Znamo da će biti teško protiv Liona, ali verujemo u pobedu, daćemo sve od sebe – rekao je Ronaldo, koji je u dosadašnjem toku takmičenja postigao šest golova.

Povezana vest:  SUPERKUP ŠPANIJE, Het trik Mesija za prvi trofej Barselone u novoj sezoni

Lion, trećeplasirani tim u francuskom prvenstvu, sutra će igrati bez Mičela Bastosa, dok će u timu najverovatnije biti Lisandro Lopes i Ali Sisoko.

-Očekujem tešku utakmicu, sigurno su motivisani, pogotovo posle onakve pobede protiv Sevilje. Svaki igrač sanja da igra u Madridu pred punim stadionom. Ali, sutra moramo da budemo pravi ratnici, da se borimo do kraja i sprečimo ih da postignu gol – rekao je fudbaler Liona Miralem Pjanić.

Fudbaleri Liona nisu primili gol već 620 minuta, a ove sezone su u Ligi šampiona pobedili na tri od četiri utakmice na gostovanjima. Utakmica između Real Madrida i Liona igra se sutra od 20,45.