Deciji maratonDečiji maraton 13. aprila u Beogradskom zoološkom vrtu

Tradicionalni 20. Dečiji maraton održaće se 13. aprila u Beogradskom zoološkom vrtu kao prethodnica „velikog“ Beogradskog maratona, koji je na programu osam dana kasnije, najavili su danas organizatiori ove trke.
„Dečiji maraton je dragulj u niski manifestacija koje se održavaju pod okrljem Beogradskog maratona. Ovaj jedinstveni događaj održava se već dvadeset godina i deca koja su učestvovala prve godine sada su već odrasli ljudi – ekonomisti, pravnici, inženjeri, kojima je poverena ova zemlja“, rekao je direktor preduzeća Beogradski maraton d.o.o. Dejan Nikolić na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru.
On je naglasio da je Evropska atletika prepoznala Dečiji maraton kao događaj od posebnog značaja.
„Ako smo mališanima koji su godinama unazad učestvovali u Dečjem maratonu preneli principe fer pleja, solidarnosti i darivanja drugima, onda smo uspeli u svojoj misiji“, rekao je Nikolić.
Tradicionalni voditelj programa u Beo Zoo vrtu glumac Boda Ninković poručio je da deca već 20 godina „svojom energijom pokreću ovaj događaj“ i daju mu neprocenjivu vrednost.
Generalni sekretar Gradskog saveza za osobe sa invaliditetom Beograda Aleksandar Vujčić najavio je učešće i hendikepiranih mališana na Dečjem maratonu.
„I ove godine učestvovaće 20 mališana sa invaliditetom koji neće parirati brzinom, nego osmesima“, rekao je Vujčić.
Dečiji maraton okupiće na stazi oko „Slonare“ 150 dece, najbržih u kvalifikacijama u kojima učestvuje 15.000 dece iz svih beogradskih predškolskih ustanova.

Povezana vest:  EP U KROSU 2013, Gorecka najbolja kod juniorki