ministarka i atleticari

Ministarka sporta Alisa Marić primila Kolašinca i Dudaša

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić primila je danas osvajače medalja sa dvoranskog prvenstva Evope u atletici u Geteborgu Asmira Kolašinca i Mihaila Dudaša i obećala im podršku u nastavku karijere.
-Čestitam Kolašincu i Dudašu na izvanrednim uspesima koje su ostvarili, uprkos tome što u Srbiji još nemamo atletsku dvoranu. Medalje koje su osvojili govore o uzlaznoj putanje naše atletike. Na osnovu postignutog, možemo da očekujemo da će Srbija ubuduće zauzeti značajnije mesto u više atletskih disciplina – istakla je resorna ministarka u Palati Srbije.
Ministarka omladine i sporta naglasila je da je atletika važan bazičan sport, čija je uloga izuzetno značajna u razvoju mladih ljudi.
-Ministarstvo će i dalje podržavati razvoj naše atletike kroz finansiranje programa, stipendiranje i pripreme – rekla je Marić.
Ona je naglasila da je u razgovoru sa delegacijom Atletskog saveza Srbije pokrenuta ideja da u razvoju karijere naših sportista učestvuju i Ministarstvo odbrane i policije.
-Na današnjem sastanku razgovarali smo o daljim planovima saradnje i utvrdili da je ostala nepokrivena oblast trenerskog poziva. Postoji ideja da se razgovara sa Ministarstvima odbrane i policije kako bi se sportistima pomoglo da nastave karijeru i da se tu eventualno i zaposle – rekla je ministarka Marić.
Generalni sekretar AŠ Slobodan Branković zahvalio je na podršci Ministarstvu omladine i sporta i podsetio na uspehe atletičara na prethodnih nekoliko velikih takmičenja.
-Amela Terzić se sa prvenstva Evrope u krosu u Budimpešti vratila sa zlatnom medaljom, a na šampionatu Evrope u Helsinkiju prošle godine Emir Bekrić i Asmir Kolašinac osvojili su srebrno, odnosno bronzano odličje. Taj niz su krunisali Kolašinac i Dudaš na prvenstvu Evrope u Geteborgu, osvajanjem zlata i bronze – podsetio je Branković i dodao da su naši atletičari – Kolašinac i Ivana Španović učestvovali u finalu Olimpijskih igara.
-Bitno je da nam se gradi atletska dvorana, koja je prva u regionu, a taj poduhvat u vreme velike ekonomske krize je za svaku pohvalu – rekao je Branković.
U delegaciji ASS bili su i predsednik ASS Veselin Jevrosimović, treneri Nikola Tomasović i Feđa Kamasi.

Povezana vest:  Mo Farah ipak učestvuje na Igrama Komonvelta