ASS 5655 resizeOlimpijka Ana Subotić brani titulu na 26. BEOGRADSKOM MARATONU

Prošla godina bila je najuspešnija u dugoj karijeri 30-godišnje Ane Subotić, atletičarke Ivanjičkog Javora. Na Roterdamskom maratonu osvojila je 10. mesto sa 2:36,14 i ispunila A normu (2:37,00) za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu, a samo nedelju dana kasnije zabeležila je prvi trijumf u polumaratonu na 25. jubilarnom Beogradskom maratonu. Ta trka bila je i zvanično prvenstvo Srbije u polumaratonu, a uz šampionsku titulu Ani Subotić pripao je i Trofej „Đoko Vještica“.
Na leto, na Olimpijskim igrama u Londonu učenica trenera Dušana Orestijevića nije izneverila. Uspela je na debiju da završi maratonsku trku za 2:38,22 i zauzme 71. mesto, zadovoljna rezultatom, ali i činjenicom da je bila prva sportistkinja iz Ivanjice koja je učestvovala na letnjim olimpijskim igrama.
Budući da je u najboljim maratonskim godinama, Ana Subotić je vredno trenirala za ulazak u novi olimpijski ciklus, a prvi test imaće u nedelju 21. aprila na 26. BEOGRADSKOM MARATONU – na stazi od 21,0975 kilometara. Prošle godine trijumfovala je u konkurenciji sa domaćim trkačicama i gošćama iz Slovenije, Hrvatske, BiH… Stazu je pretrčala za 1:24,34, ali ne sme se zaboraviti da je to učinila samo sedam dana posle učešća na Roterdamskom maratonu. Ovog puta dolazi u Beograd maksimalno spremna i odmorna, spremna za mnogo bolji rezultat od Na samo tri nedelje pred novim velikim sportskim izazovom, Subotićeva je izjavila: „Imala sam nekoliko ponuda za nastupe u ovo vreme, ali sam se odlučila da učestvujem na 26. BEOGRADSKOM MARATONU jer je to naša najkvalitetnija i najznačajnija manifestacija i drago mi je da ponovo nastupam pred beogradskom publikom gde sam već dva puta pobedila u polumaratonu. Dugo sam se spremala za ovu trku i očekujem dobar rezultat i plasman.“
Ovogodišnji, 26. BEOGRADSKI MARATON biće održan u nedelju 21.04.2013. godine.
E-mail prijavljivanje za 26. Beogradski maraton je u toku, na sajtu Beogradskog maratona www.bgdmarathon.org i trajaće do 10.04.2013. godine.

Povezana vest:  Ćuprija domaćin Balkanskog krosa