Yohan-Blake

Menadžer Blejka demantovao da on ne brani titulu u Moskvi

Aktuelni svetski šampion na 100 metara Jamajčanin Johan Blejk nije odustao od odbrane titule na prvenstvu sveta u Moskvi u avgustu, potvrdio je danas njegov menadžer i demantovao da će on uskoro na operaciju.
-Nema apsolutno govora o tome da će Blejk ići na operaciju i zaista ne znam odakle su te informacije stigle“ -rekao je Blejkov menadžer Kjubi Sigobin za Rojters.
On je dodao da takođe „nikakva odluka nije doneta da Blejk propusti svetsko prvenstvo“.
-Trener još nije odlučio da ga povuče sa Mundijala – rekao je on.
„Jamajka observer“ je objavila danas da Blejk neće braniti titulu u Moskvi zbog povrede, zbog koje će čak morati da se podvrne operaciji.
Blejk, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu prošle godine osvojio dve srebrne medalje u sprintu, zadobio je povredu butnog mišića 13. aprila i propustio je kvalifikacije za prvenstvo sveta koje su održane od 20. do 23. juna.
Dvadesettrogodišnji Blejk je osvojio titulu svetskog šampiona na 100 metara na SP u Daegu 2011. godine, pošto je njegov zemljak svetski rekorder i olimpijski šampion Usein Bokt bio diskvalifikovan zbog pogrešnog starta,
Blejk je automatski kvalifikovan za Mundijal u Moskvi na 100 metara kao branilac titule, ali neće moći da trči na 200 jer je propustio kvalifikacije.
Šampionat sveta u Moskvi održava se od 10. do 18. avgusta.

Povezana vest:  Tomašević: Nadam se dobroj formi na Svetskom prvenstvu