olivera_jevtic_atletikaAtletičari Srbije počeli pripreme na Zlataru

 

Atletska reprezentacija Srbije počela je danas, posle zimske pauze, pripreme na Zlataru.

Atletičarke i atletičari rade dva puta dnevno i ne kriju zadovoljstvo uslovima za rad.

Trener Slavko Kuzmanović rekao je danas novinarima da su uslovi za treninge takmičara na srednjim i dugim prugama izvanredni.

-Trčanje počinjemo na 900 metara nadmorske visine, a zaustavljamo se ispod najviših vrhova planine, na visini od oko 1.600 metara. Ovde su uslovi koje imaju dugoprugaši iz Kenije, pa je Zlatar u tom pogledu zaista izuzetan – kazao je Kuzmanović.

Povezana vest:  Gebreselasije najavio političku karijeru

Na Zlataru su sve zvezde srpske atletike, počev od Olivere Jeftić, Amele Terzić, Ane Subotić, pa do Mirka Petrovića, Nemanje Carevca, Darka Živanovića, Velimira Bojovića i drugih.

Na prva ovogodišnja takmičenja mnogi će otići upravo sa Zlatara. Među prvima Ana Subotić, koju 18. aprila očekuje takimičenje u Hvratskoj, dok se ostali pripremaju za prva takmičenja u ovoj sezoni u Baru, Senti, na Kupu Srbije u Beogradu i Kragujevcu.

Povezana vest:  Ivan Miškeljin: Svi pobednici su nekada bili početnici

Uz standardne reprezentativce na Zlataru su i oni koji se bore za dres reprezentacije Srbije. Na pripremama je i nekoliko atletskih klubova koji treniraju u turističkom naselju Babića Brdo, ali i na gradskom stadionu u Novoj Varoši.