Marko Marjanovic i Nikola Stojic, Sabaudija 2010. 2VESLANJE

REPREZENTACIJA SRBIJE OD PETKA U ZAGREBU NA PRVOM MEĐUNARODNOM TAKMIČENJU U NOVOJ SEZONI

Croatia open testira formu

 

Prvi veliki ispit za selekciju Srbije u novoj takmičarskoj sezoni biće Međunarodna regata „Criatia open“ koja će se održati u Zagrebu 10. i 11. aprila. Prvog dana regate srpsko veslanje će imati predstavnike u vidu 34 posade, od čega će 10 biti sa reprezentativnim obeležjima, dok će preostalih 24 braniti boje naših klubova: Partizana, Crbene zvezde, Grafičara, Smedereva, Danubiusa 1885, Zrenexa i Tamiša. Dan kasnije, u nedelju, na regatnu stazu će izaći takođe 34 posade, ali ovoga puta njih osam će biti kao predstavnici reprezentacije Srbije. . Другог дана такмичења на Регатној стази ће, такође, бити 34 посаде из Србије, али овога пута осам њих ће веслати као репрезентација.

Tradicionalno, na kroacija openu će učestvovati oko 1500 takmičara iz celog regiona, a selektor Nebojša Ilić je prokomentarisao:

Povezana vest:  PLIVANJE, Srbija dobila još dva člana za OI 2012, ĆAVIĆ I LENĐER U LONDONU

– Biće to sjajan test na početku sezone. Imaćemo prilike da vidimo koliko se kvalitetno radilo tokom pripremnog perioda. Konkurencija će biti sjajna, učestvuju sve najjače veslačke selekcije iz regiona. Po pravilu na „Croatia openu“ ima dosta osvajača medalja na Evropskim i Svetskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama. U tom smislu, ova Regata će biti više nego dobar test da vidimo gde su sa formom naši kandidati za reprezentaciju.

Srbija će u Zagrebu imati svojevrsni debi u pojedinim posadama. Ilić objašnjava:

– Tokom pripremnog perioda formirali smo neke nove posade. Testiranja su dala dobre rezultate, pokazala da su promene bile u pozitivnom smeru. Ali, testovi su jedno, a takmičenje je ipak nešto sasvim drugo. Zagreb će pokazati koliko smo napravili dobar izbor u novim posadama.

Povezana vest:  SKOKOVI U VODU, Uspeh skakača Čukaričkog u Gracu

Kakva su očekivanja, koje trke bi mogle da budu najzanimljivije?

– Na svako takmičenje odlazimo da ostvarimo što bolji plasman, i Zagreb se ne razlikuje. Ovo je početak sezone, i za nas je, uz dobar plasman, najvažnije da vidimo kako su se posade uklopile. Što se tiče, za naše veslanje, najinteresantnijih trka, to će bez sumnje biti nadmetanje u dvojcu bez kromilara, gde imamo čak šest posada, kao i u četvercu bez kormilara, gde imamo tri posade. Tu će, ujedno, biti i najneizvesnije trke jer po tradiciji sve selekcije dolaze u najjačim sastavima upravo u ovim disciplinama – zaključio je Ilić.

Oba takmičarska dana eliminacije počinju u osam časova, dok su finala planirana od 14 časova.

 

Posade

U subotu, 10. aprila Srbija će na Regatnoj stazi imati šest posada u dvojcu bez kormilara i dve u skifu.

Povezana vest:  JEDRENJE, Ensli ponovo najbolji u disciplini Finac

U skifu će veslati Dušan Bogičević, odnosno Nenad Beđik.

U dvojcima bez kromilara su: Nikola Stojić i Marko Marjanović, Nenad Babović i Miloš Tomić, Miljan Vuković i Goran Jagar, Miloš Vasić i Radoje Đerić, Igor Lucić i Luka Đorđević i Miloš Čudić i Igor Perzić.

U nedelju na Regatnu stazu izlazi čak osam posada: dve u skifu i po tri u dvojcu bez kormilara, odnosno četvercu bez kormilra.

U skifu će ponovo veslati Dušan Bogičević, odnosno Nenad Beđik.

U dvojcima bez kromilara nadmetaće se: Nikola Stojić i Marko Marjanović, Igor Lucić i Luka Đorđević i Miloš Čudić i Igor Perzić.

U četvercima bez kromilara veslaće: Miljan Vuković, Goran Jagar, Miloš Vasić i Radoje Đerić, Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić, i Igor Lucić, Luka Đorđević, Nenad Beđik i Igor Perzić.