tampere

Atletičari Srbije doputovali u Tampere

Atletičari Srbije doputovali su u finski grad Tampere, gde će od 11. do 15. jula učestvovati na prvenstvu Evrope u konkurenciji mlađih seniora.  Atletičari su dobro putovali i uspeli su da odrade popodnevni trening na stadionu na kojem će biti održan šampionat, svi u ekipi su zdravi i s nestrpljenjem očekuju nastupe, preneo je nacionalni savez.
Prvi na borilište u červrtak izlazi desetobojac Dino Dodig, Emir Bekrić će istog dana trčati u kvalifikacijama na 400 metara prepone, a Jasmin Ljajić u trci na 10.000 metara.
U petak u prepodnevnom programu nastupaju Sara Savatović u bacanju kladiva i Milan Ristić na 110 m prepone, dok je istog dana od 17:20 sati polufinalna trka na 400 m prepone. 
U subotu pre podne Amela Terzić trči na 1.500 metara, a Marija Vučenović nastupa u bacanju koplja. Tokom popodnevnog programa biće održane finalne trke na 400 m prepone i 110 m prepone u konkurenciji muškaraca, kao i finale kladiva u ženskoj konkurenciji. Poslednjeg dana takmičenja u Tampereu, u nedelju, nastupiće Teodora Simović u finalu trke na 5.000 m, a biće održano i finale na 1.500 m i u bacanju koplja za mlađe seniorke.

Povezana vest:  Tradicionalni 48. "Beli kros" u nedelju na Košutnjaku