Mihail Dudas EP 2012

Dudaš: Konkurencija u Moskvi najjača u istoriji

Srpski atletičar, desetobojac Mihail Dudaš rekao je danas da veruje u dobar rezultat na prvenstvu sveta u Moskvi, iako će, kako je istakao, na tom takmičenju biti najača konkurencija u istoriji ove discipline.
-Prezadovoljan sam psihičkom i fizičkom formom. Na treninzima sam pokazao da sam spreman za veliki rezultat, ali ćemo da vidimo u Moskvi. Povreda je uticala malo na skakačke discipline, ali mi je dobro došlo i da se malo odmorim – kazao je Dudaš.
Srpski atletičar rekao je i da mu je potreban mir kako bi se što bolje spremio za ono što ga čeka.
-Biće mnogo desetobojaca koji će osvojiti preko 8.200 bodova, ali se ne obazirem na to. Desetoboj se počne i završi sa maksimumom. Bodovi se saberu, a onda se određuje plasman. Meni je najbitnije da me ništa ne ometa dok to radim, a onda sam siguran da ću odraditi najbolji posao – izjavio je Dudaš.
On u četvrtak putuje u Moskvu gde će se, prvi put ove sezone, okušati u desetoboju.
-Krećemo ranije da bismo se adaptirali, a potom dolazi takmičenje. Pripreme se ogledaju u postepenom opuštanju treninga i ‘štelovanju’ forme za takmičenje. U Moskvi će biti moj prvi desetoboj ove sezone. Jedan sam počeo u Češkoj na startu letnje sezone, ali sam zbog povrede morao da odustanem. Teško je koncentrisati se, ali je meni Moskva najbitnije takmičenje u životu – poručio je Dudaš.
Posle Svetskog prvenstva, koje je na programu od 10. do 18. avgusta, Dudaš se okreće organizaciji prvog desetoboja u Srbiji, koji će biti održan krajem godine u Novom Sadu.

Povezana vest:  Još jedan trofej na 24. Beogradskom maratonu: Trofej „Kent Anderson”