Amela Marija tampere

Amela Terzić: Očekujem veliku borbu

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić izjavila je da na predstojećem prvenstvu sveta u Moskvi očekuje veliku borbu u trci na 1.500 metara.
-Posle Prvenstva Evrope za mladje seniorke u Tampereu nisam imala vremena za pripreme, zbog dosta takmičenja u nizu. Radom sam nastavila da nižem dobre rezultate, koji su potvrda da sam u odličnoj formi. Očekujem jaku trku i veliku borbu – rekla je Amela Terzić koja je u Tampereu na 1.500 metara oborila državni rekord rezultatom 4:05,68 minuta i ostvarila normu za Mundijal u Moskvi.
Trener Rifat Zilkić ocenio je da je Terzićeva „spremna za prvenstvo sveta i čeka kvalifikacije izuzetno motivisana“.
-Glavni cilj za ovu godinu ostvarili smo u Tampereu, a ambicije za prvenstvo sveta jesu prolazak u kvalifikacijama“, rekao je Zilkić.
Amela Terzić će u kvalifikacijama trke na 1.500 metara trčati 11. avgusta u 8,30 po našem vremenu.
Prvenstvo sveta u Moskvi biće održano od 10. do 18. avgusta, a Srbiju će predstavljati, pored Terzićeve, još sedmoro atletičara – Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Emir Bekrić na 400 metara s preponama, Ivana Španović u skoku u dalj, Dragana Tomašević u bacanju diska, Tatjana Jelača u bacanju koplja, Mihail Dudaš u sedmoboju i Predrag Filipović u hodanju na 50 kilometara.

Povezana vest:  Rešenje slučaja Semenija do kraja juna