yelena isinbaeva 2013

Isinbajeva: Protiv sam svake diskriminacije

Olimpijska i svetska šampionka i svetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva smatra da je pogrešno protumačena njena podrška ruskom zakonu protiv propagande homoseksualnosti.
-Protiv sam svake diskriminacije homoseksualaca – rekla je Isinbajeva i dodala da je njena rečenica pogresno protumačena, jer joj engleski nije prvi jezik.
-Ono što sam žzelela da kazem jeste da ljudi treba da poštuju zakone zemlje čiji su gosti. Ipak, želim nešto da bude jasno – poštujem stavove mojih kolega i protiv sam svake diskriminacije homoseksualavca po pitanju njihove seksualnosti – rekla je Isinbajeva.
Isinbajeva je juče rekla da je protiv propagiranja homoseksualaca, čime se stavila na stranu zakona koji je u junu usvojen u Rusiji, a kojim se zabranjuje propagiranje netradicionalnih seksualnih opredeljenja. Istovremneno, ruska atletičarka je kritikovala svoje koleginice atletičarke koje su lakirajući nokte u duginim bojama želele da daju podršku LGBT populaciji povodom zakona o zabrani propagande homoseksualaca u Rusiji.
Isinbajeva, koja je u Moskvi okončala karijeru osvajanjem zlatne medalje, rekla je juče da je protiv promocije homoseksualnosti na javnom mestu.
-Ukoliko dozvolimo promociju svih ovih stvari na ulici, možemo da počnemo da se plašimo za našu naciju. Smatramo da smo normalni, obični ljudi. Jednostavno, u tradiciji nam je da muškarac treba da živi sa ženom i obrnuto – poručila je juče Isinbajeva.

Povezana vest:  Branković: Evropsko prvenstvo u Kombank areni