rasovic par sir
Rašović očekuje tešku utakmicu protiv Radničkog
 
Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je danas da njegovi igrači moraju na pravi način da uđu u utakmicu protiv Radničkog iz Niša, u drugom kolu Super lige Srbije i da u ekipi ne sme da bude opuštanja.
-Znamo da smo imali dosta problema u poslednjoj utakmici s njima i da smo rešili meč u poslednjim trenucima. To je ekipa koja zna da igra na rezultat, svesni smo da nas čeka težak meč – rekao je Rašović na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je rekao da je Radnički veoma dobra ekipa s iskusnim igračima, zbog čega fudbaleri Partizana ne smeju da se opuštaju kao u meču protiv Novog Pazara prošle nedelje.
Fudbaleri Partizana sutra od 19 sati u Nišu igraju protiv Radničkog, utakmicu drugog kola Super lige Srbije.
Rašović je rekao da je napadač iz Obale Slonovače Ismael Fofana licenciran i da se iskreno nada da će debitovati u sutrašnjoj utakmici, kao i da u ovom trenutku nije siguran da li će za meč biti spremni Marko Šćepović i Aleksandar Mitrović.
On je dodao i da je golman Vladimir Stojković licenciran i da će biti u konkurenciji za tim.
-Šćepović je povređen i juče nije trenirao, Mitrović takođe nije trenirao juče i danas, otišao je na preglede u Belgiju. Moraćemo da vidimo u kakvom stanju će biti, ne bih sada da donosim konačnu odluku – rekao je on.
Aleksandar Mitrović 30. avgusta odlazi iz Partizana, a karijeru će nastaviti u belgijskom Anderlehtu.
-Partizan gubi dosta, znate da je Mitrović pokazao da je klasa, postao je prvo standardan prvotimac Partizana, a onda i debitovao za A reprezentaciju. To je igrač oko kojeg su se mnogi borili, igrač koji pravi razliku na terenu i koji je potreban svakom klubu, naročito Partizanu – rekao je Rašović.
Upitan da li će Mitrović uopšte igrati do odlaska u Belgiju, on je
rekao da će igrati u dve utakmice protiv švajcarskog Tuna i da se nada da će doprineti plasmanu Partizana u grupnu fazu Lige Evropa.
Trener crno-belih rekao je da je u klubu četiri meseca i da se situacija sa sastavom tima mnogo promenila.
-Kada sam došao radio sam sa jednom ekipom, počeo sam pripreme sa drugom, a sada igram sa trećom. Treba vremena da se igrači uigraju – rekao je on.
Na konferenciji za novinare rečeno je da će osvajač bronzane
medalje na Svetskom prvenstvu, atletičar Partizana i reprezentativac Emir Bekrić po povratku iz Moskve biti novčano nagrađen zbog uspeha koji je ostvario.
Na pitanje šta je fudbalerima potrebno da postignu uspeh u rangu Bekrićevog, Rašović je rekao da je potrebno da više veruju.
-Igračima je potrebno da veruju i da sa više volje i želje ulaze u
utakmice. Opuštanja ne sme da bude u crno-belom dresu – rekao je Rašović.
Povezana vest:  Lazar Ćirković: Presrećan sam što sam se vratio u Partizan