Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je danas da je Real Madrid favorit u predstojećem finalu Lige šampiona, ali je istakao da njegova ekipa veruje da može da osvoji trofej.

Alegri se danas obratio medijima u okviru „Medija dana“ pred subotnje finale Lige šampiona, ali na početku nije govorio o tom meču. On je podsetio na veliku tragediju koja se pre 32 godine dogodila na stadionu Hejsel.

-Pre nego što počnemo da govorimo o Ligi šampiona, želim da vas podsetim na ono što se dogodilo 29. maja 1985. godine, na momenat kada se veče sporta pretvorilo u tragediju. Želeo bih da vas podsetim na one koji su stradali i želeo bih da im posvetimo nekoliko sekundi tišine. Hvala vam – rekao je Alegri.

Povezana vest:  Evans i Sise suspendovani zbog međusobnog pljuvanja

Tog 29. maja 1985. godine je na finalu Kupa šampiona izmedju Juventusa i Liverpula poginulo 39 navijača „stare dame“. Ekipu Masimilijana Alegrija u subotu u Kardifu očekuje poslednja, a možda i najvažnija utakmica u sezoni – finale Lige šampiona protiv Reala.

-Mi nismo favoriti. Igramo protiv kluba koji je dva puta osvajao Ligu šampiona u poslednje tri godine, a ovo će im biti treće finale za poslednje četiri godine. Imamo samopouzdanja i verujemo da možemo da osvojimo trofej, ali oni su favorite – rekao je Alegri.

Povezana vest:  Navijač skinuo kapitensku traku Šćepoviću

-Biće to veliko finale, a odlučiće kvalitet igrača i detalji – dodao je trener Juventusa.

Alegri je naveo da je iza njegove ekipa sjajna sezona, ali da sada igrači treba da naprave još jedan korak.

-Osvojiti Seriju A nikada nije lako. Napoli i Roma su imali fantastičnu sezonu, ali smo mi bili bolji. To je bio naš cilj. Sada ostaje još samo jedna utakmica, poslednji napor, i sledi odmor – rekao je Alegri.

Povezana vest:  Janković: Nema bojkota, igrači teško nose pritisak

Finale Lige šampiona igra se u subotu od 20.45 u Kardifu.