beogradski_maraton_2009Pobednicima Beogradskog maratona po 5.000 evra

 

Pobednicima Beogradskog maratona 18. aprila u muškoj i ženskoj konkurenciji pripašće nagrada od po 5.000 evra, drugoplasiranima 4.000, a trećeplasiranim 3.000 evra, najavili su danas organizatori.

U konkurenciji atletičara, za četvrto i peto mesto nagrada je 2.000 evra, a za šesto, sedmo i osmo 1.000 evra, dok u konkurenciji atletičarki četvrto, peto i šesto mesto donose po 2.000 evra.

Za obaranja rekorda Beogradskog maratona predviđena je nagrada od 15.000 evra, za obaranje evropskog rekorda 25.000, a za obaranja svetskog rekorda 50.000 evra.

U polumaratonu novčane nagrade dobiće prva tri takmičara u obe konkurencije, a u zavisnosti od plasmana, ona će iznositi 1.000, 600 ili 300 evra.

Povezana vest:  Prodato prvih 100 karata za miting

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da će 18. aprila biti održane tradicionalno tri trke – Trka zadovoljstva na pet kilometara, polumaraton i maraton.

-Maratoni se trče svuda, pa je pre 10-tak dana održan na Severnom polu, a prošle nedelje bili su u Milanu, Cirihu, Parizu i Roterdamu. Zajedničko im je da smo mogli da vidimo lepe slike i da je bilo hladno vreme, što odgovara takmičarima – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Povezana vest:  Bibić: Oduševljen sam rezultatom na 1.500 metara u Zagrebu

Prema njegovim rečima, Beogradski maraton biće sledećeg vikenda u „lepom društvu sa maratonima u Beču, Solunu i Nici“.

-U ponedeljak će se trčati 114. bostonski maraton, koji je zadržao tradiciju i ceo grad staje radnim danom – rekao je Nikolić.

On je naglasio da će ovogodišnji Beogradski maraton imati vremensko ograničenje od šest sati, što je za jedan sat više nego do sada i da se nada da će to privući još takmičara da dođu.

-Za sedam ili osam sati moglo bi mnogo ljudi da prođe stazu. Rekreativci koji bi došli iz inostranstva, žele da budu sigurni da će završtiti trku, a ne da će ih zbog saobraćaja skloniti sa staze – rekao je Nikolić.

Povezana vest:  Kenijski atletičari dominirali u Londonu

Radovi na trasi Beogradskog maratona privode se kraju, a najavljeno je da će se za vreme trke o učesnicima brinuti 30 lekarskih ekipa, ali da će svoj doprinos organizaciji dati i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

U nedelju, 18. aprila, održaće se 23. beogradski maraton. Tradicija da se maraton održava treće subote u aprilu ove godina je izmenjena zbog radova na mostu „Gazela“.