amela medalja

Amela Terzić: Počastvovana sam zbog nominacije EAAF-a

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je danas da je veoma počastvovana jer je Evropska atletska federacija (EAAF) nominovala za godišnju nagradu Zvezda u usponu.
-Iskreno, nisam se ovome nadala. Sama nominacija je velika stvar za mene, pošto je među toliko kvalitetnih atletičarki uspeh biti I među kandidatima za nagradu – rekla je Terzićeva radiju Sto plus. 
Ona je sredinom jula u Tampereu, u Finskoj, osvojila titulu evropske šampionke na 1.500 metara za uzrast mlađih seniora, gde je postavila nacionalni rekord od četiri minuta, pet sekundi i 69 stotinki. Terzićeva je već nagrađivana od strane EAAF-a, pošto je posle evropske junorske titule u krosu proglasena drugom najboljom atletičarkom u decembru 2012. godine. 
-Drago mi je da sam uvek u igri za neku prestižnu nagradu. Prošle godine je to bilo zbog zlata na evropskom krosu, a sada zbog titule na stazi – kazala je 20-godišnja Novopazarka. 
Osim nje, za istu nagradu konkuriše još 11 atletičarki, dok je među nominovanima u muškoj konkurenciji i srpski reprezentativac Emir Bekrić, osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Moskvi u trci na 400 metara s preponama. 
Imena dobitnika biće objavljena 12. oktobra na svečanosti u estonskom gradu Talinu, a mogućnost glasanja do 27. septembra imaju navijači (www.facebook.com/EuropeanAthletics), predstavnici medija (www.aipsmedia.com) i članice EAAF-a. 
Terzićeva je dodala da će do kraja godine pokušati da se što bolje pripremi za šampionat Evrope u krosu, čiji će domaćin 8. Decembra biti Beograd. 
-Čeka me prvi kontinentalni kros u konkurenciji mlađih seniora I staza koja svojom dužinom više odgovara dugoprugašicama. Bez obzira na to, pokušaću da trčeći sa starijim rivalkama ostvarim najbolji mogući plasman – rekla je Amela Terzić. 

Povezana vest:  Pistorijus nije uspeo da istrči normu za Oilimpijske igre