ana-subotic
Subotić: Ne mogu bez atletike

Srpska atletičarka Ana Subotić rekla je danas da je zadovoljna zbog druge uzastopne pobede na nedavno održanom Zagrebačkom maratonu i priznala da ne može da živi bez atletike.
-Verovala sam u sebe i imala sam veliku podršku prijatelja i dragih osoba. U toku trke sam razmišljala pozitivno, iako sam imala jaku konkurenciju u dve kenijske trkačice, razliku sam napravila u poslednjih 10 kilometara jer mi je svaki pretrčani korak davao novu snagu i drugi put uzastopno pobedila sam na ovom maratonu – kazala je Subotićeva.
Prema njenim rečima, u Zagrebu su nastupili takmičari iz 28 zemalja, pa je na startu bila velika gužva, budući da su zajedno krenuli maratonci, polumaratonci i atletičari koji se nadmeću u trci na 5.000 metara, zbog čega je početak maratona bio veoma težak.
Subotićeva je prve atletske korake napravila sa 11 godina, 1994. godine, na školskim krosevima gde nije pobeđivala, ali je sve te trke završavala na nekoj od vodećih pozicija. 
-Kao bazični sport u kome takmičar zavisi iskljucivo od sebe, atletika me je oduvek privlacila, ona mi teče kroz krv i ne mogu bez nje – ističe ona, i dodaje da su je upornost i istrajnost vodili do brojnih uspeha i rezultata.
Subotićeva je danas prvak države u nekoliko disciplina i redovan učesnik na međunarodnim trkama širom Evrope, do sada je upisala 37 nastupa u reprezentativnom dresu, a na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine istrčala je maraton do kraja. Kako kaže, takmičenja za državni tim su poseban doživljaj na nju, i svaki nastup emotivno doživljava, pa se nada da će na nastupajućem krosu Evrope Srbiji doneti odličje.
-Nastupala sam na brojnim takmičenjima, ali najvećim uspehom smatram 71. mesto na olimpijskom maratonu u Londonu prošle godine, ali sam osećala kao da sam osvojila medalju, obzirom kakve sam uslove imala. Još kao mala sanjala sam da se nađem na tom najvećem sportskom dogadaju, što predstavlja veliku čast, a olimpijsku A normu sam ispunila u Roterdamu, baš na Vaskrs – izjavila je ona.
Subotićeva je od 2006. godine član Atletskog kluba Javor iz Ivanjice.
Povezana vest:  Prva trka #BOOSTBELGRADE 14. marta u 11 sati kod Beton Hale