beogradski_maraton_23_logoMajo najavio „napad“ na rekord staze Beogradskog maratona

 

Kenijski atletičar Kibet Džonston Majo najavio je danas u Skupštini Beograda „napad“ na rekord staze 23. Beogradskog Tajm fors maratona, koji se održava u nedelju 18. aprila na ulicama srpske prestonoce.

-Dobro sam se pripremio za maraton u Beogradu i verujem da ću oboriti rekord staze koji iznosi dva sata, deset minuta i 54 sekunde – poručio je 22. godišnji atletičar kome će ovo biti drugi maraton u karijeri.

U najtežoj atletskoj disciplini debitovao je prošle godine na Kilimandžaro maratonu i ostvario pobedu rezultatom 2:15,25.

Povezana vest:  Bekrić: Cilj mi je finale na EP u Cirihu

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je veliki deo kenijske ekipe već stigao u Beograd i da se, uprkos problemima sa avionskim saobraćajem u Evropi, očekuje da na vreme stignu i ostali takmičara iz Afrike.

-Problem sa avionskim saobraćajem imao je i naš ovogodišnji promoter Poljak Marijan Voronjin koji je morao da krene iz Varšave automobilom, kako bi stigao na sutrašnju konferenciju za novinare – podsetio je Nikolić.

Direktor Beogradskog maratona dodao je da se do sada za učešće u maratonskoj i polumaratonskoj trci prijavilo više od 1.000 takmičara.

Povezana vest:  Beogradski maraton predstavljen kao vrhunski turistički projekat

Predstavnik kompanije „Delta Đenerali osiguranje“ Ratko Živković najavio je da je i ove godine predviđena nagrada za eventualno obaranje svetskog rekorda od 50.000 evra, a za rekorda staze 5.000 evra.

-Stimulativni sistem nagrađivanja podići će nivo Beogradskog maratona samim tim što će elitne takmičare motivisati da u većem broju dolaze u srpsku prestonicu – ocenio je Živković.

On je u okviru manifestacije najavio i humanitarnu akciju – prikupljanje novčanih sredstava za pomoć deci oboleloj od dijabetesa.

Povezana vest:  Petoro ruskih sportista suspendovano zbog dopinga

-U nedelju će na Beogradskom maratonu nastupiti i veliki broj zaposlenih u našoj kompaniji. Sredstvima priklupljenim na taj način pomoći ćemo Dečijoj klinici u Tiršovoj u kupovini aparata za kontrolu nivoa šećera u krvi – precizirao je Živković.

Kapiten reprezentacije Vojske Srbije koja će u novembru učestvovati na vojnom prvenstvu sveta u maratonu u Atini, Goran Čegar, najavio je ucešće 58 oficira, podoficira, i vojnika na Beogradskom maratonu.

-To će biti odlična prilika za naše maratonce da se pripreme za Atinu, gde planiramo da ostvarimo visok plasma – ocenio je Čegar.