FUDBALSKA-LOPTAPrvi put i dijaspora na memorijalnom turniru „Igrajmo za 16“

 

Na memorijalnom fudbalskom turniru Radio-televizije Srbije „Igrajmo za 16“ u beogradskoj sportskoj dvorani „Šumice“ 17. i 18. aprila prvi put će učestvovati i ekipe iz dijaspore.

Tradicionalni turnir održava se u znak sećanja na poginule radniike RTS-a tokom NATO bombardovanja sedišta te medijske kuće, a dijasporu će predstavljati dva kluba – Srbija 08 iz Beča i OFK Beograd iz Štutgarta.

Povezana vest:  Vesić otišao iz UO Crvene zvezde

Predsednik ekipe iz Štutgarta Zoran Mitrović naveo je da su se rado odazvali pozivu organizatora Memorijala.

-Drago nam je što ćemo zajedno sa Bečlijama ‘probiti led’ kao prvi učesnici turnira iz dijaspore. Nismo u mogućnosti da nastupimo sa prvim timom, jer se za vikend igra prvenstvo u Nemačkoj – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Tomić: Ostvarili ciljeve, više od toga nije moglo; Lalatović zadovoljan

Predsednik bečkog tima Srbija 08 Srđan Stokić dodao je da su svi u ekipi uvek spremni da odgovore na poziv iz otadžbine, posebno kada je organizator događaja RTS.

-Naš motiv je još jači zbog činjenice da je turnir posvećen zaposlenima u toj medijskoj kući koji su poginuli tokom NATO bombardovanja – naglasio je Stokić.

Povezana vest:  Juventus mesec dana bez Evre

On je precizirao da će Srbija 08 u Beograd doputovati sa veteranima jer, poput nemačkog predstavnika, i Bečlije imaju prvenstvenu utakmicu za vikend.

-Pošto smo prvi na tabeli i borimo se za titulu nismo u mogućnosti da učestvujemo sa prvom postavom, ali verujem da ćemo se dostojno predstaviti i sa timom veteran – zaključio je Stokić.