konferencija_maraton_2010Nikolić: Nadam se dobrim rezultatima u maratonu
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je danas da veruje da će predstojeći maraton biti odlično organizovan i da se nada da će biti postignuti dobri rezultati.
Sutra u 10 sati počinje 23. beogradski Tajm fors maraton, a pet minuta kasnije Trka zadovoljstva.
-Verujem da je će ovo 23. izdanje Beogradskog maratona, bez obzira na neke druge poteškoće koje postoje u gradu, funkcionisati kako treba i kako je pripremnjeno. Bitno je da u tehničkom smislu bude dobro organizovan, jer je to pozivnica svima koji žele da učestvuju – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.
Prema njegovim rečima, očiglrdno je da se grad trudio i da se svakodnevno vidi da se uređuje trasa maratona.
-Ubeđeni smo da će opet lepa slika iz Beograda otići u svet. Nažalost, neki od ljudi koji je trebalo da dođu neće stići. To neće ugroziti organizaciju događaja i njegov kvalitet. Elitni takmičari iz Kenije doći će preko Istanbula, a ne preko drugih destinacija kako je ranije bilo planirano – rekao je Nikolić.
On je dodao da neki novinari iz inostranstva takođe neće doći i da je zbog toga napravljen „centar u Londonu“, tako da će sve informacije vezane za maraton ići iz Londona.
-Jedna kraća reportaža sutra će biti pripremnjena i otići će prvo u Evropu, a onda tradicionalno i u više od 160 država širom sveta – rekao je Nikolić i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta, Atletskom savezu Srbije, predsedniku OK Srbije Vlede Divcu i naslovnom sponzoru „Tajm forsu“ na podršci.
Direktor Beogradskog maratona očekuje da će sutra biti lepo vreme i da će biti postignuti dobri rezultati u polumaratonskoj i maratonskoj trci.
Promoter ovogodišnjeg maratona je Poljak Marijan Voronjin, koji je 1984. istrčao 100 metara za manje od 10 sekundi i postao najbrži beli atletičar.
Voronjin je pokušao da dođe avionom, ali zbog zastoja u aviosaobraćaju došao je automobilom. On je istakao da se raduje što će biti deo ove manifestacije i da je u Beogradu među prijateljima.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac podsetio je da je prvi maraton održan u Beogradu pre 100 godina, kao i da OKS slavi 2010. stogodišnjicu postojanja.
-U Beogradu je održan i maraton 1912. koji je bio kvalifikacioni za Olimpijske igre u Stokholmu. Beogradski maraton, međutim, sa Trkom zadovoljstva promoviše sport za sve, što je jedna od osnova olimpijskog pokreta – rekao je Divac.
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović naglasio je da je Beogradski maraton najmasovnija atletska manifestacija u Srbiji.
-Beogradski maraton je jedan od najboljih promotera atletike, ali i sporta kako za profesionalne sportiste tako i sporta za zdrav život – rekao je Jevrosimović.
Prijavljanje za polumaraton i maraton moguće je danas do 16.00 na Trgu Nikole Pašića, a za Trku zadovoljstva učešće je slobodno i svi koji žele mogu da učestvuju.
Povezana vest:  Nikolić: Bezbednost maratona kao i uvek, na visokom nivou