OLIVERA_JEVTICJevtićeva i sedmi put slavila u polumaratonu u Beogradu
Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je u polumaratonskoj trci na 23. Beogradskom maratonu, dok je u muškoj konkurenciji slavio Belorus Stepan Rahovcov.
Ovo je sedma pobeda Jevtićeve na stazi dugoj 21 kilometar, od ukupno osam učešća koliko je naša najbolja dugoprugašica do sada imala na Beogradskom polumaratonu. Vreme pobednice bilo je sat, 13 minuta i 13 sekundi, a Jevtićeva je istovremeno i rekorderka staze sa vremenom od sat, 11 minuta i 41 sekunde. Trener najbolje srpske atletičarke Slavko Kuzmanović rekao je da je zadovoljan današnjim rezultatom i da će Jevtićeva trčati maraton na EP u Barseloni.
Kod muškaraca,najbolji je bio Rahovcov koji je stazu istrčao za sat, pet minuta i 24 sekunde,drugo mesto osvojio je Kenijac Mengit Nikson Kipskei sa 1:07,50, a treći kroz cilj prošao je Miroslav Komarčević iz Srbije sa 1:10, 24.
BELORUS_RAHUS_PRI_POLUMARATONSrpski atletičar Anđelko Rističević osvojio je četvrto mesto sa 1:14,56, a peti je bio Danilo Drašković sa 1:15,21..
Pet minuta posle starta maratona i pulumaratona, u 10:05 startovala je i „Trka zadovoljstva” na 5 kilometara, u kojoj je učestvovalo više od 20 hiljada ljubitelja rekreativnog trčanja. Ovu trku otvorio je Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada.
– Beogradski maraton jedna je od stvari koje ovaj grad čine metropolom, jer gotovo da nema značajnog evropskog i svetskog grada u kojem se ne održava slična manifestacija. S obzirom na broj prijavljenih učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci sve dobija i na sportskom značaju. Beograd je ponosan na svoj maraton i čini sve da ga očuva i svake godine unapređuje – rekao je za „Beoinfo” Aleksandar Antić.
Početku „Beogradskog Time Force maratona” prisustvovali su i pomoćnik ministra sporta i omladine Goran Kreclović, zamenik predsednika Skupštine grada Zoran Alimpić, sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević, predsednik Srpskog olimpijskog komiteta Vlade Divac i Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.
Promoter „Beogradskog Time Force maratona” je čuveni atletičar Marijan Voronjin.
START_MARATONTRKA_ZADOVOLJSTVA

Povezana vest:  Olivera Jevtić druga u Sao Paolu