maraton_nemanjinaNikolić: Vetar i lepo vreme uticali na lošije rezultate
Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je danas da su vetar i toplije vreme uticali na lošije rezultate u polumaratonu i maratonu, ali da je bilo puno učesnika u Trci zadovoljstva.
-Vetar je više u maratonu nego u polumaratonu uticao na rezultat. Atletičari iz Kenije su trenirali po sličnom vremenu i imali su bolje rezultate pre trke, nego danas na stazi – rekao je Nikolić.
Prema njegovim rečima, na rezultate je uticalo i to što su neki atletičari putovali do Beograda dva, tri dana zbog problema u aviosaobraćaju, koje je izazvao vulkan na Islandu.
-Na sreću organizacija je bila jako dobra. Maraton je tako koncipiran da ima tri trke i zahteva različite uslove. Sa jedne strane smo zadovoljni, jer je vreme bilo prijatno za učesnike Trke zadovoljstva. Biće i lepe slike koje će obići svet. S druge strane, sunce i vetar su uticali na slabije rezultate u polumaratonu i maratonu – rekao je Nikolić.
-Pozitivna atmosfera je za ovu priliku bila bitnija. Možda ćemo sledeće godine imati rekorde. Možemo da budemo zadovoljni organizacijom, a još ćemo napraviti analizu šta je najviše uticalo na rezultate – rekao je Nikolić.
U maratonu je učestvovalo 259, a u polumaratonu 1209 takmičara. Procena organizatora je da je u Trci zadovoljstva bilo između 15.000 i 20.000 učesnika.
Povezana vest:  Amela Terzić treća na EP u krosu