najbolji atleticari u 2013

Španovićeva i Bekrić najbolji atletičari u 2013. godini

Osvajačica bronzane medalje na u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Moskvi Ivana Španović proglašena je dana za najbolju atletičarku Srbije u 2013. godini, dok je u konkurenciji muškaraca za najboljeg izabran Emir Bekrić. Za najbolje po kategorijama proglašeni su Emir Bekrić (senior), Ivana Španović (seniorka), Nemanja Cerovac (mlađi senior), Amela Terzić (mlađa seniorka), Miloš Raović (junior), Kristina Vujanić (juniorka), Aleksandar Grnović (mlađi junior), Jelena Grujić (mlađa juniorka), Ajra Besnik (pionir) i Milica Gardašević (pionirka). 
Atletski savez Srbije pripremio je i posebna priznanja Asmiru Kolašincu, koji je dvoranski prvak Evrope u bacanju kugle, zatim osvajaču bronzanog odličja u sedmoboju na istom šampionatu Mihailu Dudašu i Mariji Vučenović, trećoj na šampionatu Starog kontinetna za mlađe seniorke u Tampereu. 
Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevorsimović ocenio je 2013. godinu kao najuspešniju za atletski sport u Srbiji. 
-Naši atletičari pokazali su odlične rezultate osvajanjem najsjajnih odličja na svim međunarodnim takmičenjima u ovoj godini. Zahvalio svima koji su nam pomogli u ovoj godini, a mi ćemo i dalje da nastavimo da radimo u pravcu koji daje vrhunske rezultate – rekao je Jevrosimović. 
Najboljim atletskim trenerom u 2013. proglašena je Mirjana Stojanović, zlatni pehar za najbolji klub kraljice sportova otišao je u ruke AK Vojvodina iz Novog Sada. 
Na prvom mestu među oganizatorima je AK Radnički iz Kragujevca, a za najbolju sudijsku organizaciju proglašena je Organizacija atletskih sudija Beograda. 

Povezana vest:  EP BARSELONA, Nadežda Ostapčuk osvojila zlato u bacaju kugle