asmir kolasinac kznKolašinac: Moram da opravdam zlato iz Geteborga

Reprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac poručio je da u 2014. godini želi da opravda zlatnu medalju osvojenu na dvoranskom prvenstvu u Geteborgu.
-Sledeće godine me očekuje prvenstvo sveta u dvorani, kao i šampionat Evrope u Cirihu. na kojima želim da opravdam naslov evropskog šampiona – rekao je Kolašinac koji je naglasio da je „savršeno započeo ovu godinu“.
-Zlatna medalja na prvenstvu Evrope je velika stvar u mojoj karijeri. Istina, nisam uspeo da ostvarim planirano na šampionatu sveta u Moskvi, ali srećan sam jer su u tome uspeli Emir Bekrić i Ivana Španović – rekao je Kolašinac.
On je ocenio da je atmosfera u reprezentaciji uveliko doprinela uspesima srpske atletike.
-Ovo je bila najbolja sezona u istoriji srpske atletike, nadam se da će 2014. biti još uspešnija – rekao je Kolašinac.
Srpski atletičar je istakao da svim svojim kolegama iz reprezentacije želi pre svega, zdravlja i sreće, „jer je to uslov dobrih rezultata, oko kojih se, u stvari, vrti život nas atletičara“.
Kolašinac je naglasio da mu je plan da iduće godine baci kuglu na daljinu preko 21 metra, što će mu verovatno, doneti finale na šampionatu sveta u dvorani, a možda i odličje.
-Potajno se nadam medalji na šampionatu sveta, a ona mi je cilj i na prvenstvu Evrope u Cirihu – poručio je Kolašinac.
Kolašinac je na prvenstvu Evrope u dvorani u Švedskoj u martu osvojio zlato hicem od 20,62 metara, dok je na šampionatu sveta u Moskvi u avgustu bio deseti.
Kolašinac, cicji je rekord na otvorenom 20,85 metara, osvajač je bronzane medalje na prvenstvu Evrope u Helsinkiju 2012. hicem od 20,36 metara.

Povezana vest:  Bolt pobedio na Kajmanskim ostrvima