radnicki jovanovic maric u pozadini hasanovicStanković u Radničkom, Marić i Jovanović u OBK Beogradu, Roman u Partizanu

Marko Stanković reprezentativac CCN Metalca iz Kraljeva prešao je u kragujevački Radnički. Kragujevačne su napustili Dejan Marić pobednik klasika Beograd – Čačak i Lige Srbije 2012. i Nebojša Jovanović olimpijac iz Pekinga 2008. dvostruki državni šampion, pobednik Lige Srbije 2011. i šesti za vozače do 23 godine na EŠ u Atini 2003. i preselili se kod Ivana Stevića u OBK Beograd!
Mladi Aleksandar Roman, veliki talenat u planinskom biciklizmu, junior Jednote iz Šida prešao i je u Partizan i debitovao pobedom na nedavnoj trci u ciklo krosu.
Stanković je ove godine osvojio drugo mesto u generalnom plasmanu u Ligi Srbije u drumskom biciklizmu uz pobedu na Velikoj nagradi Niša. Bio je četvrti na Prvenstvu Srbije – drum.
– Već sma potpisao ugovor sa Radničkim na jednu godinu – kaže Marko Stanković 25 – godišnji biciklista – Verenica mi živi u Kragujevcu tako da ću i ja da se preselim i bilo je normalno, pošto želim još da vozim, da nađem klub u tom gradu. Nadam se da će rastanak od CCN Metalca, kome sam dosta dao i u kome sam zabeležio lepe rezultate, biti prijateljski i da ćemo se sa osmehom sretati i ubuduće na trkama.
Kragujevački Radnički je pobednik Lige Srbije u drumskom biciklizmu ove godine i sportski direktor Aleksandar Marić kaže da će i dogodine imati ekipu za prvo mesto:
– Stanković je lepo pojačanje. Marić i Jovanović su želeli da nastave karijeru u OBK Beogradu i želimo im sve najbolje. Ostaćemo i bez iskusnog Gorana Šmelcerovića koji će se vratiti u matični klub Dubočicu iz Leskovca. Međutim, mislim da imamo dobru ekipu na drumu u kojoj su, uz Stankovića, i Esad Hasanović treći u Ligi Sbrije ove sezone, Oto Golubović, Bojan Đurđić i Nikola Filipović supertalentovani biciklista koji je došao iz kragujevačke Ciklomanije. Hasanović je u Novom Pazaru otvorio prodavnicu bicikala i na njega, kako smo se dogovorili, nećemo računati za duže etapne trke. Imaćemo i dva dobra vozača u planinskom biciklizmu. Najbolji srpski biciklista na planinskom biciklu Bojan Đurđić se oporavio od loma ključne kosti u septembru u Kini i prirema se za novu sezonu. Sa njime će voziti i Nenad Filipović koji je podejdnako dobar i na planinskom biciklu. Kadet Nikola Gvozdenović, koji je univerzalan vozač i za drum i za planinu, nam je velika nada za dobre plasmane u mlađim kategorijama.
Prve pripreme Radnički će organizovati na Jadranu posle Šamionata Srbije u ciklo krosu koji je planiran za 26. januar 2014. na stazi kod stadiona Partizana u Beogradu.

Povezana vest:  Kros pomaže Orlovac Sistem FPS